Gemeente Waterland

10 november 2010

Broek in Waterland derde groenste dorp van Nederland

Gemeente Waterland trots op eervolle vermelding

Vandaag is Broek in Waterland met een 7,8 geëindigd op een gedeelde derde plaats in de strijd om de titel `Groenste dorp van Nederland'. Van de jury van Entente Florale ontving de gemeente daarnaast nog een eervolle vermelding vanwege de participatie van het buitengebied. De derde plaats deelt Broek in Waterland met Bladel. De winnaar was Elburg met een 8,0.
Burgemeest a41 er Jongmans en wethouder Hoekstra waren met een aantal betrokkenen aanwezig bij de prijsuitreiking. Burgemeester Jongmans: "Allereerst willen wij natuurlijk Elburg hartelijk felici-teren met deze mooie overwinning. Verder is deze uitkomst natuurlijk een opsteker voor de ge-meente Waterland en in het bijzonder voor Broek in Waterland en haar inwoners. Zonder hun inspanningen en die van de groenmedewerkers was dit niet mogelijk geweest. Daarnaast is de manier waarop wij alle partijen betrekken bij het beheer en onderhoud van het buitengebied is volgens de jury een eervolle vermelding waard. Dat is iets waar de gemeente, de inwoners van Broek in Waterland, Staatsbosbeheer en overige partijen erg trots op mogen zijn".

In januari 2010 is Broek in Waterland aangemeld bij de groencompetitie Entente Florale in de categorie "dorpen". Op 30 juli bezocht een jury deze Waterlandse kern. Door middel van presentaties, een wande-ling, fiets- en vaartocht werd hen een beeld gegeven van de wijze waarop de gemeente Waterland (samen met andere organisaties en inwoners) het groene landschappelijke karakter Broek in Waterland als uit-gangspunt neemt voor het creëren van een fijne woon- en leefomgeving. De jury beoordeelde naast het groen in het dorp, ook het groen in het buitengebied, de kwaliteit van de gemeentelijke groenvisie, recrea-tie/toerisme, duurzaamheid en burgerparticipatie. In de categorie dorpen probeerden ook de gemeenten Elburg, Bladel en Joure de prijs in de wacht te slepen. De prijsuitreiking vond vanmiddag plaats in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

---

Links:
www.ententeflorale.nl