Politie Zaanstreek-waterland


Straatroof

Zaandam, 10-11-2010 o Straatroof
Zaandam,

Een 12-jarige scholier heeft dinsdag 9 november aangifte gedaan bij de politie van poging beroving.

De jongen wilde in zijn pauze de brug bij het Burgemeester in het Veldpark (Zuiderzee) oversteken toen hij door een aantal jongens werd tegengehouden. Ze wilden zijn persoonlijke bezittingen hebben en bedreigden hem. De jongen wist te ontkomen omdat er iemand voorbij fietste en de daders daardoor vluchtten.

Signalementen:

· Drie jongens in de leeftijd van 14-17 jaar.

Dader 1:

· 1 blanke jongen, blond, mogelijk geverfd haar. Bol gezicht en tussen de 170 en 180 cm lang

Dader 2:

· 2 jongen met een licht getint uiterlijk, waarvan een met zwart kort haar, mager postuur en een spits gezicht, met een opvallend kleine neus.

Dader 3:

· 165-175 cm lang, licht getint uiterlijk, zwart haar

De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen. Hebt u dinsdagmiddag rond 12.45 uur iets gezien op de brug bij het Burgemeester in het Veldpark? Hebt u enig idee wie de daders zijn? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

De politie zet groot in n.a.v. de toename in straatroven in de afgelopen twee weken. Zo wordt er onder meer extra gesurveilleerd in met name parken, is er met de gemeente gesproken over het verbeteren van de verlichting in de parken, worden er middelbare scholen bezocht en zijn er extra motorrijders ingezet.