Gemeente Breda

Bezoek wethouder Willems aan kunstwerk in Park Over-Bos

Begin deze week heeft cultuurwethouder Wilbert Willems een bezoek gebracht aan het kunstwerk âHigh speed in slow motionâ van de kunstenaar Ger Robijns in Park Over-Bos in Prinsenbeek.

Sinds afgelopen maandag is het kunstwerk voor het eerst in werking gezet. Daarmee is een proefperiode gestart, waarin moet blijken of er sprake is van overlast.

Het kunstwerk bestaat eerst uit een maquette, waarop de route van de HSL zichtbaar is, een lichtlijn langs de tunnelbak van de HSL en twee ventilatoren met luidsprekers die symbolisch de beweging van de trein voel- en hoorbaar maken. Het kunstwerk is voortgekomen uit de afspraken die gemaakt zijn bij de aanleg van de HSL. Het is een kunsttoepassing in het voor iedereen toegankelijke Park Over-Bos.

Wethouder Willems: âIk heb waardering voor het kunstwerk zoals dat gerealiseerd is door kunstenaar Ger Robijns. We zullen proberen de mogelijke overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. We gaan in overleg met omwonenden oplossingen daarvoor zoekenâ.

De wethouder heeft bij zijn bezoek aan het kunstwerk met één van de omwonenden contact gehad om hen te informeren over zijn bezoek en te bevestigen dat er na een proefperiode van enkele weken een nieuw gesprek met de betrokken omwonenden zal plaatsvinden. Dan zal bekeken worden of de overlast voldoende is afgenomen.

Breda, 10 november 2010