CDA


Glastuinbouw kan weer verplaatsen
woensdag 10 november 2010
Zes miljoen extra beschikbaar voor verplaatsing

Tijdens de Statenvergadering van 10 november heeft het CDA het initiatief genomen om 6 miljoen extra budget beschikbaar te stellen voor de glastuinbouw. Het geld is bedoeld voor de verplaatsing van grote glastuinbouwbedrijven naar de concentratiegebieden in Huissen-Angeren en de Bommelerwaard.

In het Streekplan Gelderland 2005 is gekozen voor concentratie van de glastuinbouw in een aantal gebieden. De provincie heeft een stimuleringsregeling om solitaire glastuinbouwbedrijven te verplaatsen naar deze concentratiegebieden.

Van de regeling is veel gebruik gemaakt door kleine bedrijven. Tijdens de uitvoering bleek de regeling niet toegesneden te zijn op grote bedrijven. Afgelopen jaar is de regeling hierop aangepast. Er is nu 6 miljoen extra beschikbaar gesteld door de Staten waardoor de regeling op korte termijn opengesteld kan worden.

Door het CDA amendement kan in 2011 doorgewerkt worden aan de verplaatsing van grote glastuinbouwbedrijven. Het CDA heeft zich altijd sterk gemaakt voor de verplaatsingsregeling en verwacht hiermee weer een stimulans te geven aan de glastuinbouwsector.