Gemeente De Wolden

Persbericht





Zuidwolde, 5 oktober 2010



Jongere mantelzorgers verdienen een avondje bios


Ook in De Wolden mantelzorgers in het zonnetje


Woensdag 10 november is de Nationale Dag van de Mantelzorg waarop overal in het land activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd worden. Ook in de gemeente De Wolden is er extra aandacht voor deze inwoners die regelmatig zorg verlenen aan familie, kennissen of buren. In opdracht van de gemeente organiseert Steunpunt Mantelzorg De Wolden de waarderingsactie 'Dat verdient een bloemetje' voor alle mantelzorgers. Dit jaar staat de jongere mantelzorger speciaal in het zonnetje. Jongeren krijgen een bioscoopbon, anderen een boeket bloemen. Om de actie succesvol te maken, roept Steunpunt Mantelzorg alle inwoners op voor opgave van mantelzorgers.

Liesbeth Koster, wethouder Samenleving benadrukt dat mantelzorgers van harte welkom zijn om zichzelf op te geven voor een bloemetje of bioscoopbon: "Ook wie mantelzorghulp ontvangt, kan zijn of haar mantelzorger of mantelzorgers opgeven. Dit alles om de actie succesvol te doen slagen, want deze mensen verdienen het! Ze doen ontzettend belangrijk werk."

Mantelzorgers zijn mensen die veel tijd en zorg besteden aan bijvoorbeeld een familielid of een kennis. Ook kinderen en jongeren zijn vaak extra belast met dagelijkse zorgtaken van bijvoorbeeld een ouder die chronisch ziek is. Jongeren helpen dan mee om de boel draaiende te houden.

Wie zichzelf herkent in deze beschrijving of wie iemand kent als mantelzorger, is van harte welkom dat te melden bij Stichting Welzijn De Wolden via T. 0528-378686, iedere werkdag van tussen 9.00 en 12.00 uur of via email gerriederoo@welzijndewolden.nl.

De actie houdt in dat op woensdag 10 november een boeket bloemen of een bioscoopbon thuisbezorgd wordt bij de mantelzorger.