Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pskov komt naar Nijmegen
Uniek optreden Russische muziekgroep

Op woensdag 10 november zal de muziekgroep SKAZ uit het Russische Pskov een eenmalig optreden in Nijmegen verzorgen. In het Kolpinghuis zullen zij een spetterend programma brengen van Russische folklore en bewerkingen van hedendaagse nummers. De groep bestaat uit 24 muzikanten en 4 dansers. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt ¤ 10,-.

Nijmegen heeft meer dan 20 jaar een band met de Russisch stad Pskov. In al die jaren zijn er talrijke uitwisselingen geweest op het gebied van onderwijs, medische zorg, kerken, archeologie en cultuur. Veel Nijmegenaren bezochten Pskov en inwoners uit die Russische stad waren in Nijmegen te gast. De beurt is nu aan de muziekgroep "SKAZ". Een gezelschap, dat alles wat bij Russische muziek gedacht kan worden, waarmaakt. Traditionele instrumenten als de bayan en balalaika brengen Rusland tot leven. Een beeld dat nog verstrekt wordt door de dansers die de groep meebrengt. Skaz maakt een tournee langs de zustersteden van Pskov in West-Europa, Neuss in Duistland en Arles in Frankrijk. Ze zijn ook een dag bij de Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov te gast voor dit unieke optreden. Russische traditionals worden afgewisseld met jazzy bewerkingen van populaire hedendaagse nummers.

Kaartjes voor dit bijzonder concert zijn verkrijgbaar via kevinsmits@live.nl telefoonnummer 06 42117214 en op de avond zelf aan de zaal en kosten ¤ 10,-.

EINDE BERICHT


---




Ingezonden persbericht