Gemeente Uithoorn

Inloopavond voorontwerpbestemmingsplan "Meerwijk" op 10 november 2010

Op 10 november 2010 bent u om 19.30 uur van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar is dan een inloopavond over het voorontwerpbestemmingsplan "Meerwijk". De avond begint met een toelichting op het bestemmingsplan. Daarna heeft u gelegenheid om het bestemmingsplan in te zien en vragen te stellen. Ook kunt u tijdens deze bijeenkomst een reactieformulier invullen.

Wat betekent voorontwerpbestemmingsplan "Meerwijk"?

Het voorontwerpbestemmingsplan "Meerwijk" is een actualisering van de wijken Meerwijk-Oost en Meerwijk-West. Het is vooral een zogenaamd conserverend bestemmingsplan, waarbij uitgegaan wordt van de bestaande situatie en de geldende regeling. Hierop zijn enkele uitzonderingen:
* Het mogelijk maken van een 2e woning met inrit op het perceel Boterdijk 27.


* Het vergroten van het bouwblok van het gemeentehuis om een fietsenstalling te realiseren.


* Het anticiperen op de openstelling van de bussluis voor al het verkeer als de N201 is omgelegd, door de busbaan de bestemming `verkeer' op te leggen.


* De aanduiding `maatschappelijk' op te leggen aan de ruimte bij de schoolwoningen aan Eendracht.


* Ruimere mogelijkheden ten aanzien van aan- en uitbouwen.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan dat op 10 november 2010 wordt toegelicht, kunt u vanaf 29 oktober t/m 24 november 2010 inzien in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, alsmede in de bibliotheek, gebouw De Hoeksteen, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, tijdens de openingstijden van de bibliotheek en in Dorpshuis De Quakel tijdens de openingstijden van het dorpshuis. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook elektronisch beschikbaar op www.uithoorn.nl

Binnen deze termijn kan iedereen het voorontwerpbestemmingsplan inzien en kunnen degenen die niet in de gelegenheid zijn de inloopavond bij te wonen schriftelijk een reactie zenden aan het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn). Op de inspraakreacties zal vervolgens een standpunt worden ingenomen.

Verdere procedure:

Na verwerking van de reacties zal het ontwerpbestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening zes weken ter inzage worden gelegd. Iedereen kan dan een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. De raad zal vervolgens een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Door middel van publicaties in De Nieuwe Meerbode, de Staatscourant en op de website www.uithoorn.nl zal bekend worden gemaakt wanneer zienswijzen kunnen worden ingediend.

Uithoorn, 27 oktober 2010