Gemeente Beverwijk


Scherm 'Lotus Journey' herplaatst

Op woensdag 10 november wordt het videoscherm 'Lotus Journey' herplaatst voor de onderdoorgang van de Broekpolder naar de Laan der Nederlanden. Vrijdag 12 november gaat het scherm weer aan.

Het scherm hing eerder aan de tunnelbak zelf, maar dit bleek geen goede plek vanwege de verkeerslichten er vlak achter. Het scherm ging tijdelijk op zwart. Het scherm wordt nu ruim, zo'n 60 meter, voor de onderdoorgang en de stoplichten in de middenberm geplaatst. Het verkeer kan tijdens het plaatsen van het scherm blijven passeren.

Zwaaien
Het scherm is een kunstwerk van Martin Riebeek en bestaat uit twee schermen. De ander hangt aan het viaduct onder het spoor door in het Heemskerkse deel van de Broekpolder. Op de schermen zijn films in slowmotion te zien van mensen uit de Broekpolder, maar ook uit andere delen van Beverwijk, Heemskerk en zelfs Amerika. Deze mensen begroeten je of nemen afscheid van je als je de wijk uit fietst of rijdt. Het gevoel van uitgezwaaid te worden is zo sterk, dat er zelfs al mensen terugzwaaien. Door de grote hoeveelheid filmmateriaal zien voorbijgangers niet snel een beeld voor een tweede keer. Voor 'Lotus Journey' zijn 500 mensen in Beverwijk, Heemskerk en Amerika gevraagd om hartstochtelijk te groeten voor de camera. Dit heeft 23 uur film opgeleverd.

Beverwijk, 9 november 2010