Ingezonden persbericht

vrijdag 5 november 2010

UITNODIGING.

ZEG NEE TEGEN 70db !

Cultuur liefhebbers en liefhebbers van bruisende stad Groningen uitgenodigd.

Woensdag 10 november zal er om 18.30uur een ludiek stil protest plaatsvinden op de Grote markt te Groningen ivm de nieuwe nota van de gemeente "Feesten in balans 2"

In de nota "Feesten in balans" is de gemeente Groningen van plan de geluidsnorm van 70db buiten de diepenring te gaan hanteren. Gebaseerd op 152 klachten in 3 jaar tijd. De nota staat vol met uitzonderingen en geeft niet aan waar de 70db gemeten zal worden. Dit moet anders vinden wij. 70 db is te zacht voor een muziekbeleving zeker als het om muziek gaat waar jongeren van houden. Niet alleen muzikanten worden hierdoor geraakt maar ook alles er om heen. Een stille stad is een dode stad, cultuur moet in vrijheid kunnen blijven bloeien. Een 70db maatregel zal een doodsteek betekenen voor veel evenementen nu en in de toekomst.

Help mee en stop deze ondoordachte maatregelen.

In 1995 ging de nieuwe milieuwetgeving in en dat betekende dat live muziek drastisch aan banden werd gelegd.
Nu wordt de knop nog verder dicht gedraaid. De invoering van een 70db norm het einde zal betekenen voor veel leuke activiteiten en noodzakelijke in Groningen. Een bruisende en dynamische stad kan deze verstikking niet gebruiken zeker niet in een tijd dat de cultuur toch al onder vuur ligt. De aangewezen evenementen terreinen in de nieuwe nota zullen juist meer overlast gaan veroorzaken omdat deze vaak midden in de bewoning liggen. De meeste klachten komen ook uit deze gebieden. Ook zijn deze terreinen niet geschikt voor alle soorten evenementen. Deze maatregelen zullen gevolgen hebben voor de economie en cultuur in Groningen. Deze nota staat haaks tegenover de wens van de gemeente om het cultuurklimaat in de stad verder te verbeteren.

Kom allen op 10 november naar de Grote markt vanaf 18.30uur en neem iets mee waarmee je symbolisch laat zien wat jij doet. Een lege gitaarkoffer, tape op je mond, drumstok, koptelefoon.
Het is de bedoeling dat er een klein podium komt waar op iedereen een minuut spreektijd krijgt. Alle sprekers zijn welkom en kunnen zich vooraf melden op:
zegneetegen70db@gmail.com

En teken de petitie op: PETITIES.NL
Zie het origineel

WERKGROEP: ZEG NEE TEGEN 70DB