GroenLinks

Stagefonds voor zorg blijft op aandringen GroenLinks in tact

Woensdag 10 november 2010, 21:47u - Linda Voortman
De door het kabinet voorgenomen bezuiniging op een fonds voor stages in de zorg is van de baan. Op aandringen van GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman (woordvoerder gezondheidszorg) heeft het kabinet besloten het stagefonds te handhaven. Die toezegging kreeg GroenLinks vandaag tijdens de behandeling van de zorgbegroting in de Tweede Kamer.

"De ambities van het kabinet om meer handen aan het bed te krijgen zijn door dit soort bezuinigingen niet haalbaar", zo waarschuwde Voortman minister Schippers (Volksgezondheid) vandaag.

Met het stagefonds kunnen jaarlijks 100.000 stages in de zorg worden gestart. Volgens Voortman is dat hard nodig. In de komende 15 jaar zullen 450.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag moeten om de zorg te kunnen verlenen die nodig is.

Het kabinet zegt ambities te hebben om de komende jaren te zorgen voor meer medewerkers in de zorg. Tegelijkertijd brengt het deze in gevaar door te bezuinigen. Het korten op het stagefonds is nu van de baan. Helaas blijven de bezuinigingen op MBO onderwijs aan 30+ers, waar zo'n 15.000 mensen voor de zorg worden opgeleid, voorlopig nog wel staan.