VU medisch centrum
Verder in Voeden. Symposium ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het
Voedingsteam VUmc
11 november 2010 | Symposium
In de gezondheidszorg is steeds meer aandacht voor voeding en
voedingsproblematiek. Tegelijkertijd is nog veel onbekend over voeding
en voeden. De interventie met voeding(strategieën) in de klinische
praktijk staat voor een groot gedeelte nog in de kinderschoenen, mede
doordat wetenschappelijk bewijs in deze omstandigheden uiterst moeizaam
te vergaren is.
Tijdens dit symposium besteden we aandacht aan vragen als:
* Wat is goed voeden?
* Welke rol spelen energie, eiwitten en micronutriënten en waarom?
* Zijn specifieke patiëntengroepen te identificeren die bijzondere
behoeften hebben of juist voedingsbestanddelen moeten vermijden?
* Wat is de idee achter gezonde voeding en achter medicinale voeding
of voedingstrategieën?
* Zijn er nieuwe technieken waarmee men risicopatiënten kan
identificeren?
De nadruk ligt -naast theoretische overwegingen- vooral ook op
praktische toepassingen, zoals de zorg voor intensive care patiënten,
patiënten met disfunctionerend maag-darmstelsel en de toepassing van
(ziekte)specifieke voeding zoals bijvoorbeeld functional foods,
glutamine, visolie of `intelligentievoeding'.
Sprekers uit allerlei wetenschappelijke gebieden geven uitdagende,
inspirerende en verrassende inzichten over de alledaagse praktijk van
klinisch voeden.
Datum : 11 november 2010
Tijd : 24:00
Locatie : Amstelzaal, VU medisch centrum, Amsterdam
Kosten : Euro 100,-
Contactpersoon : Patricia van Meekeren en Jitta Reddingius
Telefoon : 020 4448444