Gemeente Overbetuwe

start

Gratis cursus budgetteren weer van start

Nr : 2010-122

datum : 13 oktober 2010

Gemeente Overbetuwe biedt haar inwoners wederom gratis een cursus budgetteren aan (voorheen Omgaan met geld). Hiermee wil de gemeente voorkomen dat haar inwoners in een problematische schuldensituatie terecht komen.

Cursus helpt schulden voorkomen

Preventie is voor de gemeente een belangrijk onderdeel van schuldhulpverlening. Wanneer inwoners zich melden aan het loket Zorg en Inkomen met vragen over omgang met geld, biedt de gemeente deze cursus gratis aan. Inwoners die al in een problematische financiële situatie zitten, kunnen verplicht worden gesteld tot het volgen van deze cursus.

Inhoud van de cursus

ROC RijnIJssel verzorgt namens de gemeente deze budgetcursus. De cursus is laagdrempelig; iedereen kan deelnemen aan de cursus. In groepsverband leren inwoners om inzicht te krijgen in hun inkomsten- en uitgavenpatroon. Ook worden de deelnemers gewezen op allerlei wettelijke regelingen die extra inkomsten kunnen opleveren. De cursus bestaat uit een intakegesprek en zes bijeenkomsten van twee uur.

Waar, wanneer en aanmelden

De eerste cursusdag (in totaal 6 bijeenkomsten) is op 11 november en de laatste op 16 december 2010, allemaal van 19.00 tot 21.00 uur in Cultureel centrum De Wieken in Elst. Aanmelden kan tot een dag van tevoren bij ROC RijnIJssel of loket Zorg en Inkomen van de gemeente.