Gemeente Zwolle

Zwolle op 11 november groen? Doe mee

Donderdag 11 november 2010 is de Dag van de Duurzaamheid. Overal in Nederland zijn er die dag activiteiten met als thema Duurzaamheid. FRISGROEN zoekt ook in Zwolle initiatieven die de stad deze dag groen kleuren.

De organisatie van de Dag van de Duurzaamheid is in handen van Urgenda, de actieorganisatie voor duurzaamheid en innovatie. FRISGROEN heeft in Zwolle diverse partijen warm gemaakt om mee te doen. Ook andere partijen en particulieren zijn van harte welkom om zich aan te sluiten.

Er staan op de Dag van de Duurzaamheid in Zwolle al veel activiteiten op het programma. De locatie van Eeeuwig aan de Melkmarkt 15 staat op de elfde van de elfde onder coördinatie van Samen maken we de Stad bol van de groene initiatieven.

GreenWish is aanwezig om mensen met een duurzaam idee verder te helpen. Met een half uurtje `Eerste Hulp bij Idealen' geven zij tips voor een succesvolle aanpak om een goed idee concreet te maken. Belangstellenden kunnen zich hier nu al voor aanmelden via het e-mailadres zanten@greenwish.nl.

Ook organiseren winkels met eerlijke producten uit de Smaakroute Zwolle (smaakroutezwolle.nl) een educatief en smaakvol programma. De Melkmarkt wordt opgesierd door een tipitent waar de Meisjes van Plezier samen met Yosemite Outdoor een promo van hun back-to-basic kookworkshop geven.

Verder rijden er twee Fietsjoe´s van FietstaxiZwolle gratis door het centrum, kan iedereen daten met Groenkapje en er zijn exposities over duurzame mode en van duurzame kunst te bezichtigen. Verder zijn er diverse workshops, muziek en dans van onder meer Soulclap, The Dawgster en DanceStyle.

De Dag van de Duurzaamheid is voor iedereen, bedrijven en organisaties, een goed moment om duurzame producten en diensten onder de aandacht te brengen. Ook een groene activiteit organiseren? Meld dan uw initiatief aan bij Marije Keizer via M.Keizer@zwolle.nl.

* Kijk voor meer informatie op
samenmakenwedestad.nl/dagvandeduurzaamheid. Hier staat binnenkort het complete programma.