Gemeente Brummen


Symposium over planten en dieren in Gelders landschap

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-10-2010)

Donderdag 11 november houden Landschapsbeheer Gelderland en de Provincie Gelderland een symposium over Biodiversiteit in het Gelderse cultuurlandschap. De gemeente Brummen levert een bijdrage aan dit symposium, dat plaatsvindt van 13.00 tot 17.00 uur in Grand Café de Korenmolen in Eerbeek.

2010 is het Jaar van de Biodiversiteit, ofwel de verscheidenheid aan planten en dieren. Met het symposium willen Landschapsbeheer Gelderland en de provincie aandacht vragen voor de benadering van leefgebieden van planten en dieren. Gemeenten, maar bijvoorbeeld ook erfgoedeigenaren en vrijwilligersgroepen krijgen hier volop informatie en inspirerende voorbeelden. Bijvoorbeeld van de gemeente Brummen, dat vanwege haar inzet voor natuur en landschap genomineerd is voor de Biodiversiteitsprijs. Naast de presentatie over de biodiversiteit in onze gemeente zijn er bijdragen over onder meer akkerranden, leefgebieden en biodiversiteit op particuliere grondeigendommen. De middag wordt afgesloten met een interactief vraaggesprek over kansen en knelpunten om samen te werken aan biodiversiteit.

Aanmelden?
Het symposium is toegankelijk voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden. Aanmelden kan tot 1 november via info@landschapsbeheergelderland.nl. Vermeld hierbij de organisatie, het aantal personen waarmee u komt en hun namen. Deelname aan het symposium is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met Nomi Havelaar: 026 353 74 44.