Gemeente Lelystad

Werkconferentie Lelystad Airport

Maandag 25 oktober 2010

Provincie Flevoland en gemeente Lelystad organiseren op donderdag 11 november de werkconferentie `Gebiedsontwikkeling Lelystad Airport, duurzaam en innovatief'. De conferentie is inspirerend van aard en moet ideeën en uitvoerbare concrete maatregelen opleveren die de ambities van provincie en gemeente om van Lelystad Airport de meest duurzame en innovatieve luchthaven te maken, helpen waarmaken. Locatie van de werkconferentie is het luchtvaartthemapark Aviodrome.

Afspraken voor concrete acties

Onder leiding van dagvoorzitter Karel van de Graaf worden de deelnemers aan de conferentie gevraagd naar hun visie op de gebiedsontwikkeling Lelystad Airport. In de ochtend schetst onder andere prof. Pieter Tordoir (Hoogleraar UvA/lid VROM-raad) een wenkend toekomstperspectief en Jan Linssen (directeur Venlo GreenPark) laat zien hoe je het begrip `cradle to cradle' bij gebiedsontwikkeling in de praktijk toepast. In de middag gaan de deelnemers zelf aan de slag in een aantal interactieve deelsessies. Doel is om te komen tot afspraken die leiden tot concrete acties en maatregelen voor de korte, middellange en lange termijn.

Bijdrage aan oplossen luchtvaartproblematiek

De Lelystadse luchthaven kan een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van de nationale luchtvaartproblematiek en is in potentie een belangrijke motor voor de regionale economie. De van kracht geworden aanwijzingsvergunning geeft Lelystad Airport de mogelijkheid de start- en landingsbaan te verlengen en zo ook grotere passagierstoestellen te accommoderen. Om optimaal van een groeiende luchthaven te profiteren hebben de provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Lelystad Airport, Schiphol Group en Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (NV OMALA) de handen ineen geslagen.

Ontwikkeling nieuw werkgebied

De ambities voor de toekomst van Lelystad Airport zijn hoog, maar moeten wel uitvoerbaar zijn. Een van de opgaven is de ontwikkeling van een nieuw werkgebied naast de luchthaven. Door concrete afspraken te maken tussen de partijen ontstaan bouwstenen voor een gebiedsontwikkeling die anders is dan andere. Geen standaard airstrip omgeven door blokkendozen, maar een duurzaam en innovatief werkgebied: een verlengstuk van stad en luchthaven.

Dag van de Duurzaamheid

De werkconferentie wordt gehouden op de `Dag van de Duurzaamheid', donderdag 11 november 2010 van 9.30 tot 17.00 uur in het Aviodrome te Lelystad. Deelname is kosteloos. Belangstellenden die aan de werkconferentie willen deelnemen, kunnen voor nadere informatie over het programma en voor inschrijving terecht op de website over de werkconferentie.
Ja