Stichting Bouw Research


26 oktober 2010

`Voorbereidingsmodule' wordt vergunningversneller

U heeft vanuit de overheid of vanuit de bouw te maken met het aanvragen of verlenen van een omgevingsvergunning? Dan mag u de Dag van de Wabo op 11 november in Nijkerk niet missen! SBR presenteert dan in samenwerking met de stichting Bouwen met Winst de bètaversie van de Vergunningversneller, voorheen aangeduid als ?Voorbereidingsmodule?. Een slimme webapplicatie waarmee u samen online het aanvragen van een omgevingsvergunning voorbereidt.

U bespaart tijd en geld

De Vergunningversneller is een digitaal instrument waarmee alle betrokkenen flink wat tijd en geld kunnen besparen. Uitgangspunt is dat alle private en publieke partijen die betrokken zijn bij het aanvragen van een omgevingsvergunning eerder met elkaar in overleg gaan dan voorheen. U overlegt gestructureerd en maakt daarbij gebruik van een checklisten met potentieel relevante praktijkvragen. Uiteindelijk zal het aanvragen van een vergunning minder tijd kosten en is de kwaliteit van de aanvraag sterk verbeterd. Ook is snel duidelijk wat de risico?s van een project zijn en of een project haalbaar is. Zeer belangrijk, als je bedenkt dat nu nog ongeveer 80% van de aanvragen voor een omgevingsvergunning niet ontvankelijk blijken te zijn! Vandaar de slogan waarmee deze nieuwe webapplicatie wordt gelanceerd: Voorsprong door voorwerk.

Unieke aanbieding tijdens Dag van de Wabo

Vanaf de Dag van de Wabo kunt u profiteren van een zeer aantrekkelijk aanbod. Schrijf u tussen 11 november en 6 januari in op een abonnement op dit nieuwe instrument en u krijgt de onderhoudskosten voor geheel 2011 gratis. Hiermee bespaart u minimaal ? 750, maar dit bedrag kan oplopen tot maar liefst ? 5.250.

Voor wie van belang?

De Vergunningversneller is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met vergunningenprocedures in verband met de fysieke leefomgeving. Voor verleners, zoals gemeenten, provincies en waterschappen en voor professionele aanvragers, zoals projectontwikkelaars, architecten, adviseurs, ontwikkelende bouwers.

Meer informatie

Meer weten? Kom 11 november naar Nijkerk naar de Dag van de Wabo. Per 1 november kunt u terecht op de nieuwe website
http://www.vergunningversneller.nl. U kunt ook contact opnemen met Gerda Klunder.