Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Smart Energy Systems

Energie, Wiskunde & Informatica

11 november 2010

Centrum Wiskunde & Informatica Amsterdam

De opwekking en distributie van duurzame energie kan niet zonder wiskundige berekeningen en geavanceerde software. Het ontwerp van een windmolenpark in de Noordzee of een landelijke oplaadinfrastructuur voor elektrische auto's brengen veel onderzoeksvragen met zich mee. Het Centrum Wiskunde & Informatica voert diverse energie-gerelateerde projecten uit in samenwerking met bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Op 11 november zullen verschillende deskundige sprekers het thema `Energie, Wiskunde en Informatica' toelichten. Na een welkom van Barry Koren (dagvoorzitter, CWI) en Jan Karel Lenstra (CWI) spreken Tony Donné (TU/e en FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen) over fusieplasma, Peter Eecken (ECN) over windenergietoepassingen, Peter Vaessen (KEMA) over transport en distributie van elektriciteit en Rob Aalbers (CPB) over innovatief klimaatbeleid. Daarna volgt een paneldiscussie over Nederlandse investeringen voor een duurzame toekomst, met Niek Lopes Cardozo (FOM en TU/e), Wim Sinke (ECN en UU), Sjef Peeraer (SP Innovation en Atoomstroom) en Gijs van Kuik (TUD en Duwind), onder leiding van Maria Henneman.

Aansluitend aan het programma vindt de feestelijke opening plaats van de CWI-nieuwbouw. U bent van harte uitgenodigd om bij deze middag aanwezig te zijn.