Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

november 2010

Amsterdam | donderdag 11 november 2010

Filosofie op de Zuidas met Pieter Broertjes

Pieter Broertjes, oud-hoofdredacteur van de Volkskrant, in gesprek met VU filosoof Ad Verbrugge over de kernwaarden van journalisten en mediabedrijven.

De rol van de media

Of het nu gaat om de opkomst van Wilders of de ondergang van de DSB bank, de rol van de media staat telkens ter discussie. Slecht nieuws en uitzonderingen kleuren de journalistiek. Bij nieuwe media, bijvoorbeeld Geenstijl, mengen feiten en meningen zich totaal en overduidelijk. Bovendien zijn met gekleurd nieuws veel meer mensen te bereiken en is meer financiële winst te behalen dan met onafhankelijke waarheidsvinding. Een gesprek tussen Ad Verbrugge en Pieter Broertjes over de kernwaarden van journalisten en mediabedrijven.

De Gast Pieter Broertjes was hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij studeerde sociale wetenschappen in Utrecht. Na zijn studie was Broertjes van 1979 tot 1987 redacteur op de sociaal-economische redactie van de Volkskrant. Na een periode als chef bij deze redactie werd hij in 1991 adjunct-hoofdredacteur en in 1995 hoofdredacteur. Naast zijn functie bij de Volkskrant was Broertjes tot april 2006 voorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren.

Voor meer informatie zie VUconnected.nl

Heb jij een idee voor een gast of thema? Geef dan je suggestie bij het bericht Wie wil jij te gast bij Filosofie op de Zuidas?

Impressies van de vorige afleveringen met onder andere Tariq Ramadan, Felix Rottenberg, Dick Berlijn en Gabriël van den Brink zijn te vinden op Programma Gemist op vuconnected.nl /programmagemist

De volgende aflevering van Filosofie op de Zuidas is op 9 december 2010 met Femke Halsema, partijleider GroenLinks.

Een samenwerking van VUconnected, Faculteit der Wijsbegeerte VU, VISOR en Amsterdam Bright City

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 11 november 2010

Tijd: 16.00 -17.30 uur


Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café |

Claude Debussylaan 2-8
Toegang: gratis l aanmelden gewenst op VUconnected.nl