Ministerie van Defensie

Informatiedag Koninklijk Instituut voor de Marine

Datum: 11 november 2010 Tijdstip: Locatie: KIM Den Helder

Informatiedag KIM 2009 Zit jij in de 4e, 5e of 6e klas van het VWO of in de 4e of 5e klas van de HAVO? Of ben je al met een HBO- of WO-opleiding bezig? Zoek je een opleiding die uitgebreider en diepgaander is dan elders? Wil jij je wereld vergroten? En wil je jouw opleiding ook combineren met werken in de praktijk? Vind jij het een uitdaging om op je 21e een fregat te varen of een marinierspeloton te leiden? Om samen te leven en samen te werken in een hecht team met vrienden en collega's waar je altijd van op aan kan? Dan is de infodag KIM voor jou dé plek om een kijkje te nemen.

Tijdens deze dag krijg je informatie over de studie voor marineofficier en de werkzaamheden van de verschillende korpsen. Ook zal meer worden verteld over de keuring en de eisen en zal het leven als adelborst (officier in opleiding) op het KIM uitgebreid aan bod komen.

's Ochtends worden diverse voorlichtingen gegeven, wordt er een informatiefilm vertoond en vertellen adelborsten zelf over hun ervaringen op het KIM. Na een uitgebreide lunch in het adelborstenrestaurant begint de middag met een rondleiding door adelborsten over het terrein. De sport- en slaapaccommodaties worden getoond, evenals de collegezalen en de verblijven. Natuurlijk is er dan de mogelijkheid om uitvoerig te praten met de adelborsten. Ook krijg je een rondleiding aan boord van een fregat. De bemanning van het schip laat de verblijven en werkruimten zien en vertelt meer over het enerverende leven als officier. * Op de Infodag KIM wordt informatie gegeven over alle officiersfuncties bij de marine. * Lunch is inbegrepen. * Je mag één ouder meenemen als dat van tevoren is aangemeld. Als je een vriend(in) mee wilt nemen, moet hij/zij zich apart aanmelden. * Inschrijven kan alleen via www.werkenbijdemarine.nl. * Kandidaten voor de officiersopleiding Mariniers of (Elektro)techniek wordt aangeraden ook de Infodag Mariniers en de Infodag Techniek bij te wonen. * Ongeveer 1 week van tevoren krijg je een schriftelijke uitnodiging.

Bij inlogproblemen of problemen met het inschrijfformulier voor de Infodag KIM kun je tussen 9.00-21.00 uur (gratis) bellen met 0800-0422 en kies dan voor optie 5.