Gemeente Berkelland

op donderdag 11 november rampenplan in Eibergen

Gemeente oefent op donderdag 11 november rampenplan in Eibergen

Rampenplan ontruiming school

De gemeente oefent op donderdag 11 november het rampenplan. Het Assink Lyceum in Eibergen wordt dan ontruimd. De leerlingen worden naar een opvanglocatie gebracht. Misschien lijkt het alsof er een echte ramp is gebeurd, maar het gaat dus om een oefening.

Opvang en verzorging

Op donderdag 11 november oefenen de gemeente dit keer van de Rampenplan het deelplan `opvang en verzorging'. Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen, kiezen we ervoor om een school te evacueren. Dit betekent dat op 11 november het Assink Lyceum aan de Prins Bernhardstraat in Eibergen gedeeltelijk wordt geëvacueerd. Rondom de school is politie aanwezig. Hierdoor lijkt het misschien dat er een echte ramp is gebeurd, maar het gaat dus om een oefening.

Rampenplan

Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor de coördinatie van rampen en (grote) ongevallen die in de gemeente gebeuren. Om hierop goed voorbereid te zijn, is er een gemeentelijk rampenplan opgesteld. Het rampenplan bestaat uit een aantal deelplannen (bijv. `opvang en verzorging van slachtoffers', `registratie van slachtoffers', `afhandeling van schade'). De gemeente oefent dit plan geregeld met onze ambtenaren.