Gemeente Twenterand


Informatiebijeenkomst Wabo voor bedrijven 11 november 2010

Eén loket, één procedure, één besluit, één procedure voor beroep: de omgevingsvergunning in een notendop. Gevolg: het aanvragen van een vergunning wordt makkelijker, goedkoper en sneller.

Wie een huis, fabriek of schuur wil bouwen, verbouwen, oprichten of gebruiken, krijgt te maken met veel vergunningen en voorschriften voor wonen, ruimte en milieu. Met elk hun eigen criteria, procedures, ambtelijke loketten, afhandelingstermijnen, leges en toezichthouders. Dit is voor burgers, maar ook voor bedrijven die regelmatig in aanraking komen met vergunningsaanvragen onoverzichtelijk, tijdrovend en het kost bovendien veel geld. Het ministerie van VROM heeft de verschillende vergunningen zo veel mogelijk samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Bijeenkomst 11 november
Sinds 1 oktober is die omgevingsvergunning een feit. Belangrijk dus om iedereen hierover zo goed mogelijk te informeren. Voor bedrijven die (regelmatig) met het aanvragen van een vergunning in aanraking komen, organiseert de gemeente Twenterand op donderdagavond 11 november a.s. een informatiebijeenkomst. Doel van die bijeenkomst: de aanwezigen zo goed mogelijk bijpraten over de (praktische) werking van de omgevingsvergunning. Er worden die avond twee workshops aangeboden: één over de Wabo en vergunningvrij bouwen en één over het indienen van de uitgebreide aanvragen. En uiteraard is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Heeft uw bedrijf belangstelling om deze informatiebijeenkomst bij te wonen, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen, dan vernemen wij dat graag uiterlijk maandag 8 november van u. U kunt uw deelname doorgeven via a.dekker@twenterand.nl of 0546 - 840662. Geeft u daarbij aan met hoeveel personen u verwacht te komen en aan welke workshop zij meedoen, `Vergunningvrij bouwen' of `Indienen uitgebreide aanvragen'.