Op innovatiereis naar de organisatie van morgen

04/11/2010 15:26

Stichting Nederlands Centrum Sociale Innovatie

Hoe creëer je een cultuur waarin medewerkers de ruimte krijgen om te innoveren? Hoe ga je om met de mogelijkheden van plaats- en tijdonafhankelijk werken? En hoe zorg je dat je een aantrekkelijke werkgever bent voor de medewerker van de toekomst? Op deze en andere thema's concentreren 24 teams uit verschillende organisaties zich tijdens het jaarlijkse evenement van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI). Deelnemende organisaties zijn onder meer ECT, Achmea, Apollo Vredestein, GGZ Nederland en Politie Rijnmond.

Op 11 november 2010 organiseert het NCSI in De Fabrique in Utrecht haar landelijke evenement onder de titel 'Destination: Innovation. Dé stap naar uw organisatie van morgen'. Tijdens dit dynamische evenement verkennen 24 teams van ongeveer 6 personen de weg naar nieuwe kansen voor de eigen organisatie. Deelnemers gaan aan de slag met een eigen vraag of idee binnen een specifiek thema en nemen na afloop een concrete uitwerking mee naar huis om de eigen organisatie sociaal innovatiever te maken.

Sociale innovatie is gericht op vernieuwing van arbeidsrelaties en organisaties, vergroten van arbeidsproductiviteit en ontplooiing van talenten. Wat betekenen thema's als 'slimmer werken' voor de inrichting van organisaties? Wat betekent het voor de samenwerkingsrelaties binnen organisaties en wat voor de medewerkers? Tijdens Destination Innovation 2010 gaan teams op zoek naar antwoorden en een nieuwe uitrusting voor hun organisatie van morgen. Een jury beoordeelt aan het eind van de dag de ideeën op creativiteit en toepasbaarheid. Per thema wordt een activerende prijs uitgereikt om de invoering van de ideeën bij de winnende organisatie te stimuleren.

NCSI

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl) bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.





http://www.ncsi.nl/destinationinnovation2010

http://www.ncsi.nl