Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje bij conferentie 'De Kracht van Sport'

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont donderdagochtend 11 november in het Olympisch Stadion in Amsterdam de conferentie 'De Kracht van Sport' bij. De conferentie wordt georganiseerd door het Oranje Fonds als vervolg op de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2010, waarin sport als sociaal bindmiddel centraal stond. Appeltjes van Oranje zijn jaarlijkse prijzen voor projecten op sociaal gebied.

Het doel van de conferentie is het opdoen van kennis over de rol die sport kan spelen in het bevorderen van sociale samenhang. Sport wordt steeds vaker ingezet als middel bij sociale projecten om mensen bij elkaar te brengen en banden tussen hen te versterken. Tijdens de conferentie delen verschillende sprekers hun ervaringen op dit gebied. Deelnemers kunnen workshops volgen waarin onderwerpen als fondsenwerving en vrijwilligersbeleid aan de orde komen.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied en heeft sinds 2005 een speciaal budget voor projecten die sport als middel inzetten om verschillende groepen samen te brengen.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermheer van het Oranje Fonds.