Ministerie van Buitenlandse Zaken

Dag van de Duurzaamheid

Nieuwsbericht | 8 november 2010

Op 11 november vindt de tweede Dag van de Duurzaamheid plaats. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken staat duurzame bedrijfsvoering hoog in het vaandel. Zo streeft het ministerie ernaar om in 2012 klimaatneutraal te werken.
Zowel bestaande als nieuwe gebouwen worden duurzaam gebouwd, gekocht en beheerd. Voor de verbouwing van het hoofdgebouw in 2013 worden nu al voorbereidingen getroffen. Denk hierbij aan de aanschaf van duurzame kantoormeubels, klimaatinstallaties en verlichting.

Groene energie
Van alle energie die het ministerie afneemt, bestaat 70% uit groene energie. Maar ook met afvalverwerking, papierverbruik, catering en op tal van andere terreinen boekt het ministerie vooruitgang.

Onderscheidingen
Dat ook voor de buitenlandse posten duurzaamheid belangrijk is, blijkt uit twee recente onderscheidingen. De ambassade in Amman (op 27 oktober) en het Consulaat-Generaal in San Francisco (op 8 september) kregen respectievelijk een zilveren en een gouden duurzaamheidscertificaat van de U.S. Green Building Council. Het gebouw in Amman is de eerste duurzaam gebouwde Nederlandse kanselarij. De kantoorruimte in San Francisco is respectievelijk 20 en 30 procent zuiniger in water- en energieverbuik dan de lokale norm. Voor de bouw werd 77% van het bestaande constructiemateriaal gerecycled.