Gemeente Zwolle

Groene Promotiehuis zet 11 november deur open

Op de Dag van de Duurzaamheid, donderdag 11 november 2010, is iedereen van harte welkom in Eeeuwig aan de Melkmarkt 15 in Zwolle. Dit Groene Promotiehuis staat van 11.00 tot 21.00 uur bol van groene producten, activiteiten en presentaties.

Bovendien doet rond 13.30 uur de Groene Karavaan, een initiatief van Urgenda, Zwolle aan. Prominenten op het gebied van duurzaamheid uit de lokale politiek en het Zwolse bedrijfsleven trekken dan met bijzondere elektrische auto's door de stad.

Doel van de deelnemers aan het Groene Promotiehuis is te laten zien hoe je op een laagdrempelige manier duurzaam kunt zijn. Zo informeren de winkeliers van de Smaakroute Zwolle over de relatie tussen duurzaamheid en voeding. Uiteraard verkopen ze ook smaakvolle producten.

Groenkapje laat je een groen hip feest beleven; muziek, mode, ART en een groen gesprek. Das Nouvau Vod organiseert een kledingruilbeurs en een workshop kleding pimpen.

Wie zelf een duurzaam idee heeft, maar weet niet precies hoe het aan te pakken, kan tussen 11.00 en 15.00 uur naar het spreekuur Eerste Hulp bij Idealen.

Buiten

Ook buiten, vóór het Groene Promotiehuis zijn er activiteiten. Belangstellenden kunnen bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de tipitent waar de Meisjes van Plezier en Yosemite Outdoor een promo geven van hun Scandinavische Back to Basic Kookworkshop. Ook is het mogelijk om een gratis ritje door het centrum van Zwolle met de Fietsjoe`s van FietstaxiZwolle te maken.

Het Groene Promotiehuis is zeker een bezoekje waard voor kinderen. Zij kunnen er een duurzame lampion maken met Expeditie Ecodrome. Het resultaat is te zien tijdens de lampionnenoptocht door de stad die om 16.30 uur vanuit Eeeuwig vertrekt.

Verder kunnen kinderen fietsen op de Sapfiets, maken ze kans op een schoolreisje en verdienen ze een gezonde beloning van de Fruitschool door te zingen.

* Meer informatie vindt u op deze website.