Milieudienst Rijnmond

Dag van de duurzaamheid

09.11.2010 14:45
Communicatie en informatie

Donderdag 11 november 2010 vindt de tweede dag van de duurzaamheid plaats.

Het thema van deze dag is 'Wat doe je zelf op 11-11'? Meer informatie is te vinden op de website www.dagvandeduurzaamheid.nu .

De DCMR Milieudienst Rijnmond draagt dit sympathieke initiatief een warm hart toe en levert ook zelf een bescheiden bijdrage aan deze dag. Lees hieronder enkele voorbeelden.

Energie besparen

Voor vijf enthousiaste energie sparende medewerkers stelt de DCMR meetapparaatjes beschikbaar, waarmee het energieverbruik in huis kan worden gemeten. Al snel wordt hierdoor zichtbaar waar de kansen liggen om minder energie te gebruiken. De ervaring is dat met dit inzicht gemiddeld 10% energie wordt bespaard. Dit apparaatje heet de Watcher. De medewerkers worden gevraagd verslag te doen van hun bevindingen aan hun collega's.

Fietsen, ook in de winter

De DCMR medewerkers die ook in de donkere maanden op de fiets naar het werk komen, krijgen daarvoor als beloning een controlebeurtje voor hun fiets. De controlebeurt bestaat uit het controleren en nastellen van alle bouten en moeren. Het controleren en nastellen van remmen en verlichting, waarbij kleine storingen worden verholpen. Banden op spanning brengen, het richten van wielen en algehele controle van de fiets.

Waterbesparing

Binnenkort start de DCMR een proef waarbij de dienstauto's niet meer naar de wasstraat worden gebracht, maar op locatie worden gereinigd met stoom zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen. Hiermee besparen wij de benzine uit van de ritten van en naar de wasstraat en stoten we minder CO2 uit. Maar het allerbelangrijkste is dat voor een stoombeurt van een auto gemiddeld maar drie liter water wordt gebruikt.