09/11/2 010 17:27

Gehandicaptensport Nederland

35 jaar Fonds Gehandicaptensport

Road to Success

Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport 2010

Bunnik, 9 november 2011

35 jaar geleden werd het 'vuur' van Fonds Gehandicaptensport ontstoken. Deze vlam brandt continue en zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk mensen met een handicap in staat worden gesteld te sporten.

Het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport is hiervoor van grote waarde.

Op donderdag 11 november staat de Road to Success centraal. De weg die sporters doorlopen op hun weg naar de overwinning. Maar ook de weg die Fonds Gehandicaptensport 35 jaar geleden is ingeslagen. Uniek dit jaar is de paralympische 'Wall of Fame'. Dit is het eerste permanente eerbetoon aan paralympische sporters, die goud hebben behaald tijdens de Paralympische Spelen. Dit eerbetoon wordt door Fonds Gehandicaptensport aangeboden aan NOC-NSF.

Het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport, dat dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd, zal gepresenteerd worden door Kees Jansma. Tijdens het gala, waar ruim 500 gasten aanwezig zullen zijn, vindt een veiling plaats waarbij de opbrengst rechtstreeks ten goede komt aan Fonds Gehandicaptensport om in de toekomst nog meer sporters met een handicap in staat te stellen om te sporten. Deze veiling wordt verricht door niemand minder dan veilingmeester Jop Ubbens van Christie's. We zijn ontzettend trots te mogen aankondigen dat de bekende Laura Jansen met haar drukke toerschema ruimte heeft gemaakt om op te treden tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport.

Het gala vindt zoals ieder jaar plaats op de middenstip (!) van het Olympisch Stadion in Amsterdam, met zoveel historie op sportgebied. Een mooiere locatie kunnen we ons uiteraard niet voorstellen.

Onze gastenlijst voor deze avond bestaat onder andere uit:


- Erica Terpstra, Oud - Voorzitter NOC-NSF


- Peter Vogelzang, Voorzitter Fonds Gehandicaptensport


- Uri Coronel, Voorzitter AFC Ajax en tevens bestuurslid Fonds Gehandicaptensport


- Bert van Marwijk, Bondscoach Nederlands Voetbalelftal


- Kees Jansma, Perschef Nederlands Voetbalelftal


- Toptennisster Esther Vergeer


- Ambassadeurs van Fonds Gehandicaptensport, waaronder Barbara de Loor, Marc de Hond, en Nellie Cooman


- Gouden medaille winnares van de eerste Paralympische Spelen in Rome in 1960,

mevrouw Delphine van Opdorp - Ariens Kappers

Fonds Gehandicaptensport is van mening dat sport je lichamelijk en mentaal sterk maakt om zelfstandig te functioneren in het dagelijkse leven. Sport is daarom voor mensen met een handicap fundamenteel. De missie van het Fonds is dan ook het stimuleren en faciliteren van sporten en bewegen voor mensen met een handicap door het werven van financiële middelen. Deze middelen zorgen ervoor dat de kwaliteit en kwantiteit van het sport aanbod voor mensen met een handicap wordt verbeterd. Bijvoorbeeld door aanpassingen in materiaal, extra begeleiding en hulp bij vervoer.

Vele particuliere donateurs en het bedrijfsleven zijn al doordrongen dat onze samenleving er baat bij heeft als gehandicapten, mede dankzij sport, hun leven zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Zo levert het Nederlandse bedrijfsleven een bijdrage aan de gehandicaptensport met het 1% FairShare(R) concept waarbij landelijke sportsponsors 1% bovenop hun totale sportsponsoringbudget investeren in de gehandicaptensport.

De gedachte hierachter is dat 1% van heel sportend Nederland ook daadwerkelijk gehandicapt is.





http://www.fondsgehandicaptensport.nl