Gemeente Enschede

Uitreiking voor geslaagden inburgerings- en staatsexamen

Recordaantal geslaagden

Tijdens de uitreiking op 11 november 2010 ontvangen 57 mensen onder het toeziend oog van partner en kinderen het inburgeringsdiploma. Daarnaast worden ook de 13 geslaagden van het staatsexamen in het zonnetje gezet, zij hebben het diploma inmiddels via de post ontvangen. Na de uitreiking door Myra Koomen, wethouder werk & inkomen, integratie en emancipatie, wordt onder het genot van een drankje en hapje het behaalde resultaat gevierd.

Dit is de tiende officiële diploma-uitreiking voor geslaagden van het inburgeringsexamen. Sinds de invoering van de Wet Inburgering in 2007 zijn ruim 475 mensen geslaagd voor het inburgeringsdiploma. 130 personen hebben het staatsexamen (hogere taalniveau) behaald. Ruim 1200 mensen volgen op dit moment taalles bij IVIO, ROC van Twente en DCW Inburgering. Vaak duurt een traject één tot twee jaar en de verwachting is dat we dit jaar en volgend jaar aan veel geslaagden het diploma kunnen uitreiken.

`Doe mee, werk mee, leef mee in Enschede' is de slogan die centraal staat in de campagne van de afdeling Taal & Inburgering. Naast taalles wordt actief begeleid naar werk, een taalstage en/of een opleiding.