KRO

Acteur Rutger Hauer te gast in KRO's Theater van het Sentiment

Uitzenddatum: 11/11/2010

Op donderdag 11 november 2010 gaat het Theater van het Sentiment terug naar de dag van 11 november 1982. Te gast in deze voorstelling is de acteur Rutger Hauer. Marc Stakenburg blikt met hem terug op zijn rol in de kaskraker Blade Runner, van regisseur Ridley Scott. Hauer speelt in de SF-film een replicant, een nagemaakt mens zonder emoties, waar tegenspeler Harrisson Ford jacht op maakt. Hauer is nog altijd buitengewoon enthousiast over de film. Hij beschouwt het als de belangrijkste film waar hij aan meewerkte.

Tevens een gesprek met Michael Bakker. Hij was dj bij de Amsterdamse piratenzender Radio Einstein, die een dag voor onze Kroondag door de Radiocontroledienst uit de lucht werd gehaald. De actie leverde weinig op, want een half uur nadat de PTT-ambtenaren de sterke zender in beslag hadden genomen kwam de zender al weer in de lucht. Michael Bakker haalt herinneringen op. Ook vertelt hij over de criminele praktijken van de voorzitter van Radio Einstein, die later is geliquideerd.

Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag, een tijdreis naar toen, 20:00 uur - 23:00 uur op Radio 2

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: