Gemeente Meppel


Bandenspanning meten op Dag van de Duurzaamheid

10-11-2010 -
Donderdag 11 november vindt voor de tweede keer de Dag van de Duurzaamheid plaats. Deze dag worden er in heel Nederland duurzame activiteiten georganiseerd. In Meppel komen medewerkers van Band op Spanning naar de parkeerplaats bij Albert Heijn aan de Grote Akkerstraat. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van auto's kosteloos gecontroleerd en worden de banden zonodig opgepompt. Het team is van 10.00 tot circa 17.30 uur in Meppel.

De service `Band op spanning' levert op concrete wijze een steentje bij aan een schonere en veiligere samenleving. Eén op de twee auto's rijdt met onderspanning en 7% heeft zelfs een lekke band. Een lage bandenspanning kost extra brandstof, levert meer uitstoot van CO2 en uitlaatgassen op, zorgt voor een flinke toename van de bandenslijtage en verlengt de remweg.

Hoe werkt het?
Op 11 november wordt de bandenspanning van de auto's gecontroleerd en worden de banden zonodig opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). Als bewijs treffen bezoekers een kaartje onder hun ruitenwisser aan met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning. Bezoekers hoeven zelf niets te doen. Uiteraard vragen de medewerkers van Band op Spanning eerst toestemming voor deelname.

Besparing
Door met de apparatuur de bandenspanning te controleren en zonodig te vullen, wordt het milieu gespaard en de verkeersveiligheid vergroot. Door auto's te voorzien van een goede bandenspanning, worden forse kostenbesparingen gerealiseerd. De besparing kan per auto oplopen tot EUR 150,- per jaar. Winst voor het milieu, de verkeersveiligheid en de portemonnee!

Dag van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid op 11.11 is een initiatief van organisatie Urgenda. Met deze dag in het teken van duurzaamheid wil zij laten zien dat de duurzaamheidsbeweging al veel groter is dan velen denken en nieuwe mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn zichtbaar maken en laten aanhaken. Iedereen kan ook zelf meedoen door een duurzame activiteit te organiseren. Meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid is te vinden op www.dagvandeduurzaamheid.nu.