UMC Utrecht


Freyburgpenning voor Sylvia Tóth

Zakenvrouw gebruikt bekendheid om mensen te helpen

Op 11 november 2010 wordt tijdens de Catharijneconferentie in het UMC Utrecht de Elisabeth von Freyburgpenning uitgereikt aan Sylvia Tóth. Samen met het UMC Utrecht heeft zij het Sylvia Tóthcentrum opgericht voor kinderen met ingewikkelde ziekten van het zenuwstelsel. De zakenvrouw ontvangt deze penning uit handen van de Catherijnestichting voor haar werk en inzet.

De Catharijnestichting reikt eens in de twee jaar de Elisabeth von Freyburgpenning uit aan een jong getalenteerde onderzoeker. Om die reden is het bijzonder dat Sylvia Tóth deze penning ontvangt. Zij is een zeer succesvolle zakenvrouw die haar bekendheid gebruikt om mensen te helpen. In het door haar opgerichte Sylvia Tóthcentrum onderzoeken de beste artsen zieke kinderen en krijgen de patientjes in een dag te horen wat ze hebben.

Elisabeth von Freyburgpenning
De penning wordt alleen uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor medisch wetenschappelijk onderzoek dat in het bijzonder de geneeskundige behandeling van kinderen bevordert. Deze onderscheiding is in het leven geroepen door mevrouw Von Freyburg. Zij wil de Catharijnestichting helpen haar doelen te realiseren.

Catharijnestichting
De Catharijnestichting biedt jonge getalenteerde wetenschappers de mogelijkheid om, nadat ze gepromoveerd zijn, hun onderzoek voort te zetten in het UMC Utrecht en dit te combineren met hun medische werkzaamheden. Artsen worden steeds slimmer en dankzij goede gezondheidzorg leven mensen langer. Maar dat was nooit gelukt zonder wetenschappelijk onderzoek. Daarom steunt de Catharijnestichting baanbrekend en vernieuwend wetenschappelijk onderzoek. woensdag 10 november 2010