Rijksvoorlichtingsdienst

Opening hypermoderne school voor genisten

Op donderdag 11 november opent Commandant Landstrijdkrachten, Luitenant-generaal R.A.C. Bertholee, het nieuwe gebouw voor de Pioniers- en Pontonniersschool op de Lunettenkazerne in Vught. De school maakt deel uit van de het Opleidings- en Trainingscentrum Genie en verzorgt voor Defensie het onderwijs en de opleidingen op grond-, weg-, en waterbouwkunde, bruggen, elektro-, installatie- en bouwtechniek, energievoorziening en beschermingsconstructies. Een deel van de opleidingen zijn civiel gecertificeerd, waarmee de school één van de toonaangevende vakopleidingen in Nederland is.

Het nieuwe gebouw van de Pioniers- en Pontonniersschool benadrukt met haar architectuur de professionele en innovatieve opleidingen voor de genie-eenheden en burger- en militaire specialisten die erin worden opgeleid. De opleidingen en trainingen worden door de landmacht krijgsmachtbreed aangeboden. Hierbij is er een actieve samenwerking met civiele partners en opleidingscentra op de specifieke vakgebieden.

Na een ceremonieel appel en opening is er een rondleiding door het nieuwe gebouw om een goede indruk te krijgen van de diverse vakgebieden die er worden onderwezen. Ook voor niet genodigde belangstellenden is er de gelegenheid om deel te nemen aan deze rondleiding. U kunt zich hiervoor tot 11 november 09.00 uur aanmelden via 06 - 18 53 80 50.

Het Opleidings- en Trainingscentrum Genie (OTCGenie) is onderdeel van het Opleidings- en Trainingscommando (OTCo) van de Koninklijke Landmacht. Het OTCo is verantwoordelijk voor het verzorgen van opleidingen, cursussen en trainingen en voor het verzamelen van de kennis om dat te doen. Op 20 verschillende locaties in Nederland zijn hier in totaal ongeveer 3200 medewerkers dagelijks mee bezig. In totaal heeft het OTCo 950 verschillende opleidingen en worden per jaar ruim 32.000 mensen opgeleid. Het OTCGenie verzorgt zowel ten behoeve van de Landmacht als voor de andere Operationele Commando's als mede voor civiele veiligheidsdiensten opleiding en training in de vakgebieden Genie en CBRN-verdediging en zet zich in voor de kennisontwikkeling op deze vakgebieden.

Noot voor redacties (