Delta


---

DELTA deelt gratis spaarlampen uit

Middelburg, 10-11-2010

Dag van de Duurzaamheid

Op 11 november 2010 deelt DELTA, in het kader van de landelijke Dag van de Duurzaamheid, spaarlampen uit in al zijn aandeelhoudersgemeenten. De Zeeuwse energieleverancier vraagt hiermee aandacht voor het reduceren van CO2. Dit thema staat hoog op de agenda van DELTA. In september van dit jaar deed DELTA onderzoek naar het thema CO2 reductie bij Zeeuwse consumenten. Uit dit onderzoek blijkt dat CO2 reductie ook de Zeeuw bezighoudt.

De spaarlampenactie maakt deel uit van de campagne 'Kies voor ZeeuwsGroen'. In deze campagne adviseert DELTA zijn klanten over energie- en CO2 besparing. Een belangrijke stap die consumenten kunnen nemen is de keuze voor ZeeuwsGroen, de groene stoom van DELTA. Kiezen voor groene stroom is kiezen voor een CO2 reductie van ongeveer 2.000 kilogram CO2*.

CO2 reductie belangrijk voor de Zeeuwse consument In aanloop van de campagne 'Kies voor ZeeuwsGroen' deed DELTA in september 2010 onderzoek naar het thema CO2 reductie bij de Zeeuwse consument. Uit dit onderzoek bleek dat het thema weldegelijk de aandacht van de Zeeuw geniet. Zo vindt bijna 70% van de Zeeuwen het terugdringen van CO2 belangrijk en houdt hiermee rekening in het dagelijks leven. Ongeveer hetzelfde percentage vindt dat zij ook meer zou kunnen doen om CO2 uitstoot terug te dringen.

Gratis spaarlampen in 18 gemeenten
Met het uitdelen van gratis spaarlampen hoopt DELTA de consumenten bewust te maken van de energie en CO2 die we dagelijks onnodig verspillen. Medewerkers van DELTA zijn donderdagochtend te vinden in de 18 aandeelhoudersgemeenten. Dus ook in plaatsen als Bergen op Zoom, Hoogerheide, Woensdrecht, Middelharnis en Dirksland vraagt DELTA aandacht voor CO2 reductie. Alle kleine beetjes helpen en dus ook uw bijdrage telt!


* Landelijke CO2 uitstoot op basis van elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden, de totale uitstoot is gemiddeld 9.000 kg CO2. Bron: MilieuCentraal