Politie Drenthe

Donderdag 11 november 2010

Provincie Drenthe, 11-11-2010

Brand in leegstaande woning

ERICA Woensdagmorgen is er in een leegstaande woning aan de Kommerdijk een brand ontstaan. Vermoedelijk heeft een voorwerp dat dicht bij de kachel stond vlam gevat. Er waren geen mensen in het pand ten tijde van de brand. De brandweer kon na ruim een uur het sein brandmeester geven.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Een 70-jarige vrouw uit Assen is woensdagmorgen aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had uit een winkel aan de Triade boodschappen weggenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De vrouw kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De vrouw heeft een winkelverbod van een jaar ontvangen. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Een 71-jarige vrouw uit Borger is woensdagmiddag aangehouden. Zij had in een winkel aan de Buinerstraat rookwaren in haar jas gestopt en zonder het af te rekenen langs de kassa gelopen. Het winkelpersoneel hield de vrouw hierop aan en alarmeerde de politie. De vrouw is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsers komen in botsing

ROLDE Een 84-jarige man uit Rolde is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing. Een 20-jarige man uit Rolde fietste over het fietspad langs de Asserstraat. De man zag daarbij de 84-jarige fietser over het hoofd, die de Asserstraat overstak en het fietspad op wilde fietsen. Hierop botste de twee fietsers tegen elkaar. De 84-jarige man liep hierbij een hoofdwond op en is voor behandeling overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Man aangehouden voor vernieling en mishandeling

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 22-jarige vrouw uit Assen aangehouden op verdenking van heling. Een aantal weken geleden was de fiets van een 90-jarige man uit Assen gestolen. Via de winkel waar hij deze fiets destijds gekocht had, kreeg de man te horen dat zijn gestolen fiets vermoedelijk werd aangeboden op internet. De zoon van de man heeft vervolgens een afspraak kunnen maken op de fiets te komen bezichtigen. Het bleek inderdaad de gestolen fiets te zijn. Hierop is de politie gealarmeerd. De 20-jarige vrouw, welke de fiets aanbood, is later die avond aangehouden in een woning aan de Populierstraat. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Rijbewijs snelheidsovertreder ingevorderd

GASSELTE De politie heeft woensdagavond een 37-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man reed over de N378 toen hij in de buurt van Gasselte een snelheidscontrole passeerde. Hij reed met een snelheid van 153 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is hierop aan de kant gezet en aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor vernieling en mishandeling

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man uit Beilen aangehouden. Een getuige zag dat de man op de Oudestraat tegen een bloembak schopte en verder liep. Vervolgens sprak de man een fietser aan en schopte hem tegen het been. Daarna probeerde de man de fietser nogmaals te slaan en te schoppen. De man liep hierop verder en vernielde een reclamebord van een winkel. Agenten konden de man kort daarop aanhouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en heeft de agenten meerdere malen geschopt en geslagen. De man is aangehouden voor vernieling en mishandeling. Hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Koperdieven aangehouden

COEVORDEN De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag de melding dat er koper was gestolen en men twee mannen in een auto had zien wegrijden. Ter plaatse bleek dat er enkele meters koperdraad van een bliksemafleider waren geknipt bij een woning aan het Van Heutszpark. Op aanwijzingen van de getuige werd de auto op de Jeroen Bosstraat gevonden. De twee inzittenden, twee mannen van 25-jarige en 23-jarige jaar uit Coevorden, zijn aangehouden. In het voertuig werd de gestolen koperdraad gevonden. Het tweetal is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Alcomobilist aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed in een auto over de Gorzenveld toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. De man blies bij de ademanalyse 310 ug/l (0,7 promille). De man is aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

NOORD SLEEN De politie kreeg woensdagmiddag de melding dat een 48-jarige vrouw uit Nieuw-Weerdige in beschonken toestand in een auto was gestapt en was weggereden. De vrouw kon op de N381 aan de kant worden gezet voor een alcoholcontrole. De vrouw blies 325 ug/l (0,7 promille). Zij is hierop aangehouden. Zij kreeg een rijverbod van 4 uur en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Agressieve man aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige man uit Luttelgeest aangehouden. De man bevond zich op het Stationsplein waar hij zich zeer agressief gedroeg. Toen agenten daar aankwamen werd de man in bedwang gehouden door een andere man. De man uit Luttelgeest sloeg wild om zich heen en sloeg met zijn hoofd tegen de muur en wilde niet meewerken. Hij is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autodieven aangehouden

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Kort daarvoor kwamen drie mannen een bedrijf aan de Olivier van Noortstraat binnen. Na enkele minuten gingen de mannen weg en bleek dat er een auto gestolen was welke op het terrein van het bedrijf stond. Hierop is de politie gealarmeerd. Een 32-jarige man uit Badhoevedorp kon even verderop in een busje worden aangehouden. Op de Holthornerweg kon de tweede verdachte, een 22-jarige man uit Zwaanshoek worden aangehouden. De derde verdachte is er vandoor gegaan. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.