Politie Hollands Midden

Waarder - Goederen weg na auto-inbraken

Waarder, 11-11-2010 o Tussen zaterdag 23 oktober en zaterdag 6 november is in zeven autos ingebroken. Bij één auto die op de Meester van Loostraat geparkeerd stond is het gebleven bij een poging inbraak.

Van deze auto werd er een autoruit ingeslagen, maar werden er geen goederen gestolen. Uit de andere autos die op de Molendijk, de Mr. P. van Vollenhovenstraat, de Bekenes, het Koningin Julianahof (2x), het Kerverland en op de Carpoolstraat stonden werden vooral gereedschap, navigatiesystemen en radio-CD-spelers weggenomen.

Op verschillende manieren wist men in de autos te komen. Naast het ingooien van ruiten werden er bij enkele ook gaten geboord in het slot of werd het slot op een andere manier geforceerd. De inbraken vonden voornamelijk in de avond of de nacht plaats, maar een aantal ook overdag.

Geen gelegenheid, geen dief De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatiesystemen, laptops en autoradios dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde autos of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Pijltje Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang lokaal politienieuws! Pijltje Volg PolitieHM op Twitter!