Gemeente Eindhoven

Zilver voor Eindhoven bij groencompetitie Entente Florale

Eindhoven is tweede geworden bij de verkiezing `groenste stad van Nederland'. Dat is op 10 november in Vlaardingen bekend gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw, en Innovatie. Wethouder Mary-Ann Schreurs (Openbare Ruimte en Groen) nam de prijs in ontvangst.

Eindhoven ontving samen met Ede de zilveren onderscheiding in de categorie van steden met meer dan 15.000 inwoners. De andere deelnemers waren Ede, Deventer, Heerhugowaard en Nijmegen. Het goud was voor Deventer. Eindhoven ontving tevens een certificaat Bijzondere Waardering voor een duidelijke, ambitieuze visie en beleid. In het juryrapport wordt gemeld dat, "Eindhoven laat zien dat technologische ontwikkeling samen kan gaan met Duurzaamheid en groen ontwikkeling".

Wethouder Mary-Ann Schreurs is tevreden met de uitslag. "In Eindhoven staat groen al jaren hoog op de agenda en dat werpt zijn vruchten af. We zijn natuurlijk niet voor niets genomineerd voor deze verkiezing. We houden vast waar we goed in zijn en er zijn meerdere plannen om de komende vier jaar Eindhoven nog groener te maken. Ik denk aan het terugbrengen van de bomen langs de oude radialen en het terugbrengen van de Gender in het centrum. Daarbij gaan we heel goed luisteren naar wat de Eindhovenaren zelf willen voor hun stad."

Juryroute

De vakjury bezocht Eindhoven op 15 juli. Vanuit de bus, wandelend en op de fiets zag de jury onder andere de drie groenzones die van buiten de stad tot ver in de stad doorlopen, de brede groene invalswegen en de diversiteit aan bomen. Maar ook betrokkenheid van burgers en ondernemers kwam uitgebreid aan bod. Eindhoven presenteerde zich met de campagne `Eindhoven, verrassend groen'. De juryroute en meer informatie over groen in Eindhoven is te vinden op www.eindhoven.nl/groen.