Gemeente Geertruidenberg


Huisregels voor bezoek aan gemeentehuis

Met ingang van vandaag hanteert de gemeente Geertruidenberg huisregels bij het bezoek aan het gemeentehuis.

De gemeente Geertruidenberg is er voor u. Daarom staan we op verschillende fronten voor u klaar. U kunt langskomen in de Gemeentewinkel én u kunt ons bellen, mailen of schrijven. U kunt altijd rekenen op medewerkers die hun uiterste best doen u op een vriendelijke en professionele manier te woord te staan. Wij vinden goede dienstverlening erg belangrijk en breiden onze dienstverlening steeds verder uit. En als wij niet doen wat we beloven, kunt u ons daarop aanspreken. Dat is wel zo duidelijk.

Wat kunt u van ons verwachten?


· De Gemeentewinkel is goed toegankelijk, ook voor minder-validen.


· Wij staan u vriendelijk en professioneel te woord.


· Wij bewaken uw privacy. Wanneer u dat wenst, staan wij u te woord in een afzonderlijke ruimte. Wij gaan zorgvuldig om met uw vertrouwelijke gegevens.


· Wij passen onze baliebezetting aan op de drukte.

Wat vragen wij van u?

Bereid u voor op uw bezoek aan de gemeente. Dit kan via www.geertruidenberg.nl. Op de website van de gemeente staat aanvullende informatie over onze producten en diensten. Geen internet? U kunt ons ook bellen (0162-579579).

D

Waar vragen wij bijzonder aandacht voor?

Gelukkig verlopen de meeste contacten tussen medewerkers van de gemeente Geertruidenberg en de bezoekers zonder problemen en zijn hier geen regels voor nodig. kunt u van ons verwachten

Helaas komen ongewenste omgangsvormen, zoals intimidatie, agressie en geweld steeds vaker voor. Ook in het gemeentehuis hebben we in toenemende mate te maken met gevallen van ongewenst gedrag tegen medewerkers. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen en de medewerkers hiertegen te beschermen, heeft de gemeente een aantal maatregelen getroffen. Eén daarvan is het vaststellen van huisregels. Huisregels bieden een mogelijkheid om elkaar aan te kunnen spreken op eventuele ongewenste omgangsvormen

Houd u zich aan onze huisregels en bejegen onze medewerkers met respect. Dit verhoogt de sfeer en het veiligheidsgevoel bij allen die in het gemeentehuis aanwezig zijn, zowel medewerkers als bezoekers.

De huisregels gelden voor medewerkers en bezoekers van het gemeentehuis en liggen goed zichtbaar in de publieke ruimten en spreekkamers.

Huisregels gemeente Geertruidenberg

Uitgangspunt
De gemeente Geertruidenberg tolereert geen ongewenste omgangsvormen, zoals (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten, agressie en geweld tegen haar medewerkers.

Respect
Van medewerkers wordt verwacht dat zij de cliënten met respect behandelen. Van de cliënten wordt verwacht, dat zij de medewerkers met respect behandelen.

Afspraken
Als u zich zonder afspraak op het gemeentehuis meldt, kunt u in principe niet door een medewerker te woord worden gestaan. Als op deze regel een uitzondering wordt gemaakt, dan wordt dit aan u meegedeeld.

Roken, alcohol en drugs
Bent u kennelijk onder invloed van drank en/of drugs en daardoor niet redelijk aanspreekbaar, dan wordt u geweigerd voor een gesprek. Het is niet toegestaan te roken, alcohol en drugs te gebruiken op deze locatie. In dat geval wordt u gevraagd het gebouw te verlaten.

Wapenbezit/gevaarlijke voorwerpen/bedreiging
Als u in bezit bent van een wapen of ander gevaarlijk voorwerp dan wordt u niet te woord gestaan. Melding aan de politie vindt altijd plaats. Bedreiging van medewerkers wordt op geen enkele wijze geaccepteerd (handtastelijkheden, verbaal en/of lichamelijk geweld). U wordt niet geholpen en eventueel wordt u de toegang tot het gebouw ontzegd. Er volgt een aangifte bij de politie voor het opmaken van proces verbaal.

Honden
Behalve hulphonden, zijn honden niet toegestaan in de publieksruimten.

Agressieprotocol

Bij situaties waarbij hinderlijk gedrag of agressie wordt geconstateerd, treedt het agressieprotocol van de gemeente Geertruidenberg in werking.

Overig
Bij schelden, schreeuwen, discriminerende taal wordt u op uw gedrag aangesproken; bij herhaling wordt u niet verder geholpen. Het lastig vallen van andere bezoekers is niet toegestaan; u wordt verzocht het gebouw te verlaten. Bij het gooien met voorwerpen of aanrichten van vernielingen wordt de politie ingeschakeld voor het opmaken van een proces-verbaal; de kosten worden op u verhaald.