Gemeente Geertruidenberg


Wijkgericht meedenken!

Woon je in Raamsdonksveer-Zuid en wil je meedenken om jouw buurt te verbeteren? De gemeente Geertruidenberg biedt bewoners van de wijk Raamsdonksveer-Zuid de mogelijkheid actief mee te denken met de gemeente over onderwerpen die spelen in de directe woonomgeving.

Denk aan meepraten over de aanleg van een speeltuin, het hondenpoepbeleid in de buurt, maar ook over verkeershinder of de groenvoorziening. U kunt direct invloed uitoefenen op zaken die uw wijk prettiger en leefbaarder kunnen maken.

Elk van de vier wijken binnen de gemeente, Geertruidenberg, Raamsdonk, Raamsdonksveer-Noord en Raamsdonksveer-Zuid, heeft een eigen klankbordgroep/wijkraad.

Sinds het najaar van 2010 is de opzet van het wijk- en buurtbeheer veranderd waardoor er meer gelegenheid tot inspraak is. Elke klankbordgroep/wijkraad kan in overleg met de gemeente zelfstandig voorstellen en projecten indienen. Deze projecten moeten te maken hebben met leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang in de wijk/buurt. De gemeente heeft toegezegd dat als er verbetervoorstellen vanuit de wijk worden ingediend waar alle partijen achter staan, zij bereid is uit de reguliere budgetten geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering hiervan.

Klankbord Zuid

De klankbordgroep Raamsdonksveer-Zuid heeft sinds het najaar van 2010 een nieuwe naam, namelijk Klankbord-Zuid. Het gebied Raamsdonksveer-Zuid is de afgelopen periode enorm veranderd en uitgebreid. Het gebied behelst immers het centrum van Raamsdonksveer en alles ten zuiden van de Keizersdijk inclusief de nieuwe wijk Heereland. Het is daarmee de snelst gegroeide buurt van de gemeente, met veel (nieuwe) mensen en daardoor wellicht nieuwe potentiële vragen en dingen die u opvallen. Het is van belang dat iedereen die in dit gebied woont, met plezier in deze buurt woont en wil blijven wonen. Daarom willen wij graag het 'wijkgevoel' proberen te stimuleren.

De klankbordgroep Raamsdonksveer-Zuid is op zoek naar enthousiaste mensen uit de buurt die verder kunnen en willen kijken dan hun eigen straat en die actief mee willen denken om de leefbaarheid en samenhang in de wijk te waarborgen en te vergroten.

Heeft u interesse om Klankbord-Zuid te versterken of heb je vragen over de werkwijze?

Neem dan contact op met:


· Desiree van der Pluijm of Iris van Bemmel van Klankbord-Zuid via: klankbordzuid@hotmail.com


· Renée Verschuuren, coördinator wijk- en buurtbeheer van de gemeente Geertruidenberg via 0162-579685