Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 11-11-2010

Aanrijding met te veel op

SOESTERBERG Een automobilist botste in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 november tegen een lantaarnpaal. Vervolgens liep de man weg.

Rond 02.05 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding op de Mercury had plaatsgevonden en dat de bestuurder wegliep. Agenten gingen ter plaatse en zagen daar een man lopen, die aan het signalement voldeed. Zij hielden deze verdachte, een 45-jarige man uit Soesterberg, aan. Hij bleek met zijn auto tegen een lantaarnpaal te zijn gebotst. Dat was met zo een snelheid gebeurd, dat de airbag was afgegaan. De auto had behoorlijke schade aan de linkervoorzijde opgelopen en de lantaarnpaal was afgebroken.

Gezien de ernst van de aanrijding werd de verdachte door ambulancebroeders onderzocht, maar hij bleek geen letsel te hebben opgelopen en werd door de agenten naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 710 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Scootercontrole

EEMNES De politie heeft op woensdag 10 november van 07.00 uur tot 12.30 uur een scootercontrole gehouden.

De controle vond op de Noordersingel plaats. Motoragenten geleidden in totaal 38 brom- en snorfietsen naar de controleplaats. Precies de helft van de bestuurders had alles in orde, aan de andere helft werden in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: een te hoge constructiesnelheid (=opgevoerd, 7), niet kunnen tonen rij-/kentekenbewijs (6), geen spiegels (4) en te veel geluid (4).

Zelf klemgereden

SOEST Een automobilist met een stevige slok te veel op reed zich op woensdagavond 10 november klem en werd even later aangehouden.

Rond 22.25 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist die kennelijk te veel had gedronken zich had klemgereden in het tunneltje aan de Kerkpad noordzijde. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de auto en een 21-jarige man uit Amersfoort aan. Hij beweerde niet te hebben gereden en zei dat zijn auto daar zomaar plotseling stond. De Amersfoorter rook sterk naar alcohol en praatte lallend. Daarop moest hij een blaastest afleggen, maar saboteerde die meerdere malen, waarop de agenten hem aanhielden.

In het politiebureau blies de Amersfoorter 635 ug/l, meer dan zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.