Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 11-11-2010

Auto op zijkant

AMERSFOORT Bij een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen belandde op woensdagmiddag 10 november de auto op zijn zijkant.

Rond 17.25 uur reed een 62-jarige chauffeur uit Bunschoten met zijn vrachtwagen met aanhanger over de Argonweg. Op de kruising met de Vanadiumweg zag hij te laat dat er een auto van rechts kwam, bestuurd door een 40-jarige man uit Amersfoort. De vrachtwagenchauffeur verleende geen voorrang en botste op de kruising tegen de linkerflank van de auto, waardoor de auto op de zijkant tot stilstand kwam. De Amersfoorter en een 37-jarige Barneveldse passagier van hem liepen beiden snijwonden in hun gezicht op. Zij werden voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto moest door een takelbedrijf worden weggesleept.

Inbrekers

HOOGLAND Agenten hielden in de vroege ochtend van donderdag 11 november drie mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak.

Rond 04.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Hamseweg wakker van breekgeluiden. Eén van de bewoners stapte uit bed, liep naar beneden en deed het licht aan. Daarop zag hij enkele mannen bij de woning wegvluchten. Hij belde 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse.

Aan de hand van het signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij drie verdachten aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. De agenten hielden het drietal, mannen van 26 en 29 jaar uit Delft en Middelburg en een 26-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats, aan. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Bij de woning bleek op meerdere plekken te zijn geprobeerd in te breken. De inbrekers waren kennelijk vroegtijdig door de bewoner gestoord, want zij hadden nog geen kans gezien in de woning te komen. De 30-jarige bewoner deed aangifte.