Gemeente Heemskerk


donderdag, 11 november 2010

JOP Koningin Wilhelminastraat verplaatst

De gemeente verplaatst de JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) op de hondenlosloopplek langs de Koningin Wilhelminastraat. De nieuwe plek is in overleg met betrokken partijen gekozen en komt nabij de uitgang van het kermisterrein aan de Koningin Wilhelminastraat, vlakbij het nieuwe gemeentehuis.

De JOP staat al een aantal jaren op de plek bij de hondenlosloopplek en bij het verenigingsgebouw van muziekvereniging St. Caecilia en leverde tot eind 2009 geen probleem op voor de muziekvereniging. Vanaf eind 2009 echter werd het gebouw doelwit van vandalisme, waaronder graffiti en het ingooien van ramen. Hoewel de aanhouding van een tweetal daders de overlast verminderde, verdween die niet helemaal.

Sociale controle
De muziekvereniging, baptistenkerk, politie en jongerenwerk hebben daarom gezocht naar alternatieve plekken voor de JOP, omdat deze én in een behoefte van de jeugd voorziet én omdat alle buurtteams die de gemeente telt streven naar een zestal JOP's gemeentebreed. Deze partijen vonden dat er op de huidige locatie te weinig sociale controle mogelijk was. Men was van mening dat de JOP op de hondenlosloopplaats moest blijven, maar dan op een plek waarop méér sociale controle mogelijk is. Unaniem hebben zij gekozen voor een plek nabij de uitgang van het kermisterrein aan de Koningin Wilhelminastraat, vlakbij het nieuwe gemeentehuis en een zogenoemde gebiedsontsluitingsweg. Het gemeentebestuur heeft de keuze van de partijen gevolgd en gaat binnenkort de JOP naar deze nieuwe locatie verplaatsen.
---