Gemeente Lelystad

Deelnemers project bestuurlijke diversiteit gecertificeerd

Donderdag 11 november 2010

Wethouder Meta Jacobs heeft woensdag 10 november certificaten uitgereikt aan de tweede lichting deelnemers aan het project Bestuurlijke Diversiteit Lelystad. De twaalf deelnemers - met een dubbele culturele bagage - hebben het programma met succes afgerond. Ze zijn daarmee grondig voorbereid op een bestuurlijke functie bij een non-profit organisatie, waarna men de overstap kan maken naar een proft-organisatie.

Afspiegeling van samenleving

Met dit project hoopt de gemeente Lelystad bij te dragen aan de diversiteit van het maatschappelijke middenveld in Lelystad, opdat het daadwerkelijk een afspiegeling wordt van de Lelystadse samenleving.

Nog moeilijk te vertalen binnen bestuur

De bevolkingssamenstelling verandert. Een steeds groter percentage van de bevolking, van met name de middelgrote en grote gemeentes, heeft wortels in meerdere culturen. Veel instellingen vinden diversiteit binnen hun organisatie een belangrijk onderwerp, maar het is nog moeilijk dit te vertalen naar de bestuurssamenstelling. De veranderde samenstelling van de samenleving heeft, naast de maatschappelijke veranderingen, tevens een verandering van de dienstvraag tot gevolg. Het inspelen op de veranderende maatschappij is een garantie voor continuïteit.

Project biedt kansen

Met het project `diversiteit binnen bestuurlijk Lelystad' biedt Lelystad de kans aan (non-)profit organisaties hoogopgeleide bestuursleden aan te stellen, die midden in de samenleving staan. Professionals met ofwel een bi-culturele achtergrond of ervaring met culturele diversiteit binnen de Nederlandse samenleving. Ja