Politie Rotterdam Rijnmond



MANNEN AANGEHOUDEN NA INBRAAK EN BEDREIGING

Datum publicatie: 11-11-2010 10:27

ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hielden woensdagavond twee mannen aan. Eén van hen wordt ervan verdacht een inbraak gepleegd te hebben. Nadat agenten hem aanhielden kwam er een tweede man op hen af met een mes.

Rond half acht kreeg de politie de melding van een inbraak op de Sint-Maartensdijk. Agenten gingen hier naartoe. Aanrijdend kregen zij van getuigen te horen dat de verdachte wegliep in de richting van de Krabbendijkestraat. Hier zagen de agenten de man rennen. Hij voldeed aan het gegeven signalement. Dit was voldoende reden om hem aan te houden.
Op het moment dat de politiemensen hem in de boeien sloegen kwam er een man met een vleesmes op hen afgelopen.

Of hij deze wilde gebruiken tegen de 14-jarige Rotterdamse verdachte of tegen de agenten was onduidelijk. Na waarschuwingen van de agenten liet hij het mes vallen. Ook deze 21-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Hier wordt ook uitgezocht waarom de man met een mes in de richting van de agenten liep.

Na onderzoek bij de woning aan de Sint-Maartenstraat bleek dat de deur geforceerd was en dat het in de woning een rotzooi was.