Politie Groningen

Donderdag 11 november 2010

Provincie Groningen, 11-11-2010

Man valt in gat

LEEK Bij een ongeval op de Auwemalaan is woensdagmiddag een 56-jarige man uit Hurdegaryp gewond geraakt. De Fries was op de betreffende locatie bezig met werkzaamheden. Hij viel daarbij in een gat van twee meter diep. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld over het ongeval.

Fries aangehouden na mishandeling

GRONINGEN / HAULERWIJK De politie heeft woensdagavond op de Leeksterweg in Haulerwijk een 23-jarige man uit Haulerwijk aangehouden voor mishandeling. De Fries wordt ervan verdacht dat hij een uur voor zijn aanhouding op de Heresingel in Groningen een 25-jarige man uit Hoogezand heeft mishandeld. De Hoogezandster was volgens eigen zeggen zonder enige aanleiding door een man mishandeld. Hij werd achterover getrokken, waarna hij was komen te vallen. Hierop werd hij meerdere keren geschopt door dezelfde man kwam. Toen een vrouw tussen beiden kwam, stopte het geweld. De verdachte reed vervolgens in zijn auto weg. Het kenteken van de auto werd genoteerd en doorgegeven aan de gewaarschuwde agenten. Ongeveer een uur later troffen agenten de betreffende personenauto rijdend aan in Haulerwijk. Op de Leeksterweg bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand. Hij ging er vervolgens rennend vandoor. Agenten wisten hem na een korte achtervolging in te rekenen. Hij werd ingesloten in een cel. De gewonde Hoogezandster werd met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het geweldsincident. De Fries wordt vandaag gehoord.

Overval op café

STADSKANAAL Twee onbekende mannen hebben woensdagavond vlak voor sluitingstijd een café aan de Korte Hemenweg in Stadskanaal overvallen. Een 32-jarig personeelslid was bezig met het schoonmaken van café. Op dat moment kwamen de twee overvallers de zaak binnen. De man werd met geweld op de grond geduwd en bedreigd met een onbekend voorwerp. Hierop eisten de overvallers geld. Naast het dreigen met het voorwerp werd het personeelslid ook nog geschopt, terwijl hij op de grond lag. De overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Het slachtoffer heeft al aangifte van de overval gedaan. De overvallers wisten met de buit te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Poging overval op videotheek

GRONINGEN Twee onbekende mannen hebben woensdagavond een videotheek op het Schuitendiep in Groningen overvallen. Beide overvallers kwamen de zaak binnen, waarna een 54-jarig personeelslid met een wapen werd bedreigd. Eén van de overvallers kreeg van het personeelslid een klap. Toen hij ook nog eens vertelede dat hij de alarmknop had ingedrukt, kozen beide overvallers eieren voor hun geld. Zij gingen er zonder buit vandoor. Een zoektocht naar de daders bleef zonder resultaat. Het Roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in.

Geldbak van buschauffeuse gestolen

GRONINGEN Een 38-jarige buschauffeuse uit Groningen is woensdag rond middernacht beroofd van haar geldbak. De vrouw bestuurde een lijnbus en zij stopte voor drie jongens die bij een bushalte op de Zonnelaan bij de Trefkoel. Eén van de jongens stapte de bus binnen. Hij sprak de chauffeuse aan. Hierop probeerde hij de geldbalk weg te nemen. De vrouw legde echter haar hand op de bak. Toen de knaap een dreigende houding aannam, schrok de chauffeuse. De verdachte nam de lade met een onbekend geldbedrag weg en hij ging er samen met zijn maten vandoor. De politie beschikt over een signalement van de dief. De politie stelt een onderzoek in.

Man voor huiselijk geweld aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in een woning in de stad een 30-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Bij de woning spraken de agenten met de 40-jarige bewoonster. Zij vertelde dat de man haar had bedreigd met de dood. De agenten hielden daarop de verdachte aan. Dit ging niet zonder slag of stoot. De 30-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Met de nodige moeite wisten de agenten de geweldpleger in de boeien te slaan. Hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Alcomobilist aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden op de J. van Oldenbarneveldstraat in Oude Pekela. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren. De bestuurder verklaarde zes flesjes bier gedronken te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

OVERSCHILD Een 18-jarige man uit Schildwolde is woensdagavond op de Meenteweg in Overschild gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De automobilist verloor na een stuurcorrectie de macht over zijn voertuig. Hij botste tegen een boom en een stilstaande auto. De 18-jarige verklaarde later dat hij iets over de weg had zien gaan, daarop had gereageerd, en vervolgens de macht over het stuur was kwijt geraakt. Het slachtoffer was kort buiten bewustzijn, hij werd door het ongeval uit zijn auto geslingerd en liep daarbij armletsel op. De politie heeft van het ongeval een rapport opgemaakt.