Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 11-11-2010

Geslaagde wisseltruc

WOERDEN Personeel van een winkel aan de Botnische Golf is woensdag 10 november het slachtoffer geworden van een wisseltruc.

Twee vrouwen maakten omstreeks 17.45 uur nogal wat stampij, omdat zij meenden niet genoeg wisselgeld terug te hebben gekregen. Het tweetal wilde vervolgens de aankoop ongedaan maken, maar gaf het teruggekregen wisselgeld niet direct terug. In de commotie die daarna ontstond, zag het tweetal kans ruim 100 euro buit te maken. Hierna verliet het tweetal de winkel en liep weg in onbekende richting. De politie werd gebeld, maar troffen de twee vrouwen niet meer in de omgeving aan.

De signalementen: een vrouw met een licht getinte huidskleur, fors postuur, ongeveer 1.70 m., tussen de 40 en 50 jaar, lang zwart haar, gekleed in een fel gekleurde rok en grijze trui. De tweede vrouw heeft ook een licht getinte huidskleur, is ongeveer 20 jaar, normaal postuur,
1.70 m. lang, zwart lang haar en gekleed in een opvallende rode rok. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Poging inbraak auto

MONTFOORT Een bewoner aan de Joop Westerweelstraat schrok donderdag 11 november omstreeks 04.30 uur wakker van een autoalarm. Ook hoorde hij het geluid van een wegrijdende brommer.

Hij ging vervolgens buiten kijken om de oorzaak te achterhalen van het afgaan van het autoalarm. Hij zag dat van een geparkeerde auto een ruit was geforceerd en belde de politie. Korte tijd later hoorde de melder opnieuw een alarm afgaan verderop in de wijk. De gewaarschuwde politiemensen zochten de wijk af naar verdachte personen met een bromfiets, maar troffen niemand meer aan. Omdat de eigenaar van de auto niet kon worden bereikt, liet de politie een briefje achter voor de eigenaar met het verzoek zich te melden.

De politie keek in de wijk of er nog meer auto's stonden die waren opengebroken, omdat de melder verderop in de wijk ook een alarm had gehoord. Hoewel er geen opengebroken auto's werden aangetroffen, wordt niet uitgesloten dat er toch eigenaren slachtoffer geworden zijn. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan verzoekt de politie daarvan aangifte te doen.

Ongeval met letsel

MAARSSEN Een 59-jarige bromfietser uit Utrecht raakte woensdag 11 november omstreeks 07.25 uur gewond bij een aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Maarssen.

De Utrechter liep beenletsel op en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De aanrijding ontstond toen de bromfietser vanaf de parallelweg de Straatweg wilde oversteken en de automobilist met de voorzijde de bromfiets raakte.