DBC Onderhoud

Ontwikkelingen DBC-systematiek voor ggz
11-11-2010 09:13

Ontwikkelingen DBC-systematiek voor ggz De huidige eerste versie van de DBC-systematiek in de ggz kent de nodige verbeterpunten. Het ministerie van VWS neemt op 11 november een besluit over de richting waarin deze verbeterpunten aangepakt worden.

Â

De ggz-sector werkt sinds enkele jaren met de DBC-systematiek. Net als in de DBC-systematiek voor de ziekenhuiszorg kent de huidige eerste versie van de ggz-systematiek nog veel punten die voor verbetering vatbaar zijn. In de ziekenhuiszorg worden deze punten aangepakt in de tweede generatie van de DBC-systematiek onder de noemer DBCâs op weg naar Transparantie (DOT). Ook in de ggz staan de verbeterpunten op de doorontwikkelagenda.

Â

In oktober heeft de NZa de sector geconsulteerd over een aanpak van de verbeterpunten. De NZa heeft alle reacties verwerkt in een advies aan de minister van VWS. Op donderdag 11 november neemt VWS een besluit over de wijze van aanpak. In afwachting van de verdere ontwikkeling blijft de huidige versie van de DBC-systematiek van kracht.

Â

Via deze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.