Gemeente Vlaardingen


Stichting Stadsherstel versterkt historische uitstraling binnenstad

11-11-2010 |
Het college van B&W gaat een Stichting Stadsherstel oprichten. Het doel van de Stichting Stadsherstel is om beeldbepalende en cultuurhistorisch waardevolle panden in de historische binnenstad te behouden en de economie te stimuleren door leegstand van winkelpanden te voorkomen en variatie in het winkelaanbod te stimuleren.
Hiermee wil de gemeente bijdragen aan een vitale binnenstand. De aanpak bestaat onder meer uit het versterken van het historische karakter van panden, door panden aan te kopen, op te knappen en daarna te verkopen. Ook ondersteunt de stichting bestaande ondernemers en pandeigenaren bij renovatie en trekt de stichting nieuwe ondernemers en investeringen aan. Het is de bedoeling om negatieve ontwikkelingen te keren, zoals leegstand, eenzijdig winkelaanbod, versnipperd eigendom en een kwalitatief mindere uitstraling in de historische binnenstad.

Het college van B&W legt het voornemen tot het oprichten van de Stichting Stadsherstel voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad krijgt de gelegenheid om wensen en bedenkingen te uiten over het voorgenomen besluit.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000