Gemeente Eemsmond


donderdag 11 november 2010

Wethouder Sienot leest voor in Zandeweer

Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid en daarom werd vanmorgen op honderden scholen voorgelezen uit het boek 'Mr Finney en de wereld op zijn kop'. Dit boek is geschreven door prinses Laurentien en Sieb Posthuma. Omdat het doordrongen is van thema's op het gebied van milieu, is het uitgekozen voor deze dag. De kinderen van OBS Onnema in Zandeweer hoorden het verhaal uit de mond van milieuwethouder Harrie Sienot.

Mr Finney nodigt iedereen uit om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid en de wereld om ons heen. Dat is wat de kinderen en de wethouder vanmorgen hebben gedaan. 'Op onze school geven wij in de lessen aandacht aan milieu en duurzaamheid. Ook zamelen we oud papier en batterijen in. De kinderen vinden dit leuk om te doen.' Aldus Joke Meijer, directeur van de school. Met haar is wethouder Sienot van mening dat de voorleesactie een bijzondere manier is om duurzaamheid verder onder de aandacht te brengen.

Dag van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid is het grootste duurzaamheidsevenement dat in Nederland wordt georganiseerd. Honderden bedrijven, organisaties, overheden en particulieren laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar zeker ook leuk en inspirerend is. Zie ook www.dagvandeduurzaamheid.nu.