Gemeente Drechterland

11-11-2010
Verkiezing

Wie wordt de Vrijwilliger van 2010?

Vrijwilligerswerk is onmisbaar en hard nodig voor de samenleving. Door de verkiezing van de Drechterlandse vrijwilliger en vereniging of organisatie van het jaar 2010 onderstrepen we dit belang.

Iemand voordragen
Kent u iemand of een vereniging/organisatie die zich op bijzondere wijze inzet als vrijwilliger? Dan kunt u hen voordragen. Dit kan als volgt:

Aanmelden
Aanmelden van kandidaten gaat als volgt. Stuur ons een brief of een e-mail, waarin minimaal het volgende staat:
uw eigen naam en adres;
naam en adres van de kandidaat of vereniging/organisatie die u voordraagt;
de reden waarom u hem/haar of de vereniging/organisatie voordraagt; de periode dat de kandidaat of vereniging/organisatie al vrijwilligerswerk uitvoert
(minimaal tien jaar, tenzij er sprake is van een uitzonderlijke situatie);
alles waarvan u denkt wat het vermelden waard is.

Stuur uw nominatie voor 13 december 2010 naar: Gemeente Drechterland, ter attentie van Jacqueline Carpentier of per de e-mail, E: j.carpentier@drechterland.nl.

Beoordeling
Na de sluitingstermijn beoordeelt een comité de voordrachten. Er wordt een voorstel met de genomineerden opgesteld voor het college, die hierover een beslissing neemt.

Prijzen
De vrijwilliger van het jaar ontvangt een beeldje, cadeaubon van ⬠100,- ter eigen besteding en een cheque van ⬠250,- voor een vereniging of organisatie actief in de gemeente Drechterland. De vereniging/organisatie die wordt voorgedragen ontvangt een cheque voor de vereniging/organisatie van ⬠350,-.

Prijsuitreiking
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2011, wordt dé Drechterlandse Vrijwilliger en vereniging of organisatie van het jaar 2010 bekendgemaakt door wethouder Wagenaar-Kroon.