Sciandri Sportmanagement Beste Calibris Stagebedrijf 2010

11/11/2010 11:28

Calibris

Bunnik, 11 november 2010

Sciandri Sportmanagement is uitgeroepen tot Beste Calibris Stagebedrijf. Andere genomineerden waren Gemeente Den Haag, Streetsport en Sprint in Sittard.

Confetti en cheerleaders maakten al snel duidelijk dat Calibris niet zomaar op bezoek kwam, toen ze bij Sciandri de deur opendeden. Rob van den Bosch, directeur van Calibris, overhandigde aan de verraste winnaar een bronzen sculptuur en een cheque ter waarde van Euro 2.000,00. Dit bedrag mag Sciandri besteden aan een onderwijsproject. Juryvoorzitter Sabine Terheggen, landelijk strategisch adviseur bij Calibris, lichtte toe waarom Sciandri de prijs verdient: " Sciandri is een ambitieuze organisatie en heeft opleiden hoog in het vaandel staan. Op gestructureerde en systematische wijze begeleidt zij haar stagiairs, die overigens niet alleen van sportopleidingen afkomstig zijn, maar ook van andere studies, zoals Bewegingsagoog."

Sciandri sportmanagement wil een bijdrage leveren om de organisatie van de sport in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Dit wil ze niet alleen bereiken door zelf zo goed mogelijk haar werk te doen, maar ook door zelf mensen op te leiden. "Met mooie volzinnen alleen kom je er niet, je moet het ook nog gaan doén. En samen met het CIOS geven we invulling aan onderwijsprogramma's in de praktijk. Deze prijs is een erkenning voor al het werk dat we met z'n allen hebben verzet", reageerde een trotse Linda Griët-Tillema, manager sportevenementen en projecten bij Sciandri.

Uit alle voordrachten die adviseurs van Calibris hadden ingezonden had een jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van Calibris en de brancheorganisaties NOC NSF en Fit!vak, drie stagebedrijven genomineerd. Zij lette hierbij met name op de manier waarop zij innovatief bezig zijn op het gebied van leren in de praktijk. Daarnaast waren arbeidsmarktrelevantie en het lerende vermogen van de organisatie belangrijke criteria.

Op de website www.bestecalibrisleerbedrijf.nl werden de kanshebbers gepresenteerd aan het grote publiek en kon iedereen stemmen op zijn favoriete stagebedrijf. Sciandri kreeg de meeste stemmen en kwam dus als winnaar uit de bus.

De winnaar dingt automatisch mee naar de titel Beste Leerbedrijf 2010. Dit is een landelijke verkiezing waaraan de beste leerbedrijven uit alle sectoren (zoals techniek, sport en handel) meedoen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bestecalibrisleerbedrijf.nl/sport